Tre priser till U21-landslaget

U21-landslaget kammade hem tre priser på Idrottsgalan som fortfarande pågår.

U21-landslaget utsågs till årets lag vid Idrottsgalan och förbundskapten Håkan Ericson tilldelades som årets ledare, som delas ut tillsammans med TT Nyhetsbyrån. Dessutom menade Idrottsakademin att U21-landslaget, i hård konkurrens med bl a Sara Sjöström, stått för årets prestation
– En stor lycka. Jag är väldigt, väldig glad, säger Håkan Ericson.

IG

Håkan Ericson valde i sitt tacktal att, förutom att naturligtvis tacka alla spelare och ledare i U21-EM-laget, även att hylla andra ledare runt om i Fotbollssverige och SvFF som satsat och reformerat tränarutbildningen.
Han tackade också sin familj och avslutade med att påminna om att hans egen far, herrlandslagets gamle förbundskapten Georg "Åby" Ericson, fick priset för 42 år sedan.
Ericson fick priset i konkurrens med bland annat Lars Lagerbäck.

Patrik Carlgren.Utmärkelsen som årets lag togs emot av målvakten och straffhjälten Patrik Carlgren, som var den ende spelaren som hade möjlighet att närvara på plats i Globen.
– Priset visar vilket lag vi var och vilken styrka vi visade tillsammans, säger Carlgren.

Utmärkelsen årets prestation tog Ericson och Carlgren emot tillsammans. Priset delades ut av funktionshindrade triathleten Shahrzad Kiavash, som själv i sanning svarat för en enastående prestation utöver det vanliga.

F19-landslagets Stina Blackstenius var nominerad i kategorin årets nykomling, men det priset togs hem av längdhopperskan Khaddi Sagnia.
Zlatan Ibrahimović var nominerad som årets manlige idrottare, men snuvades på utmärkelsen av skidvärldsmästaren Johan Olsson.

Årets Sportspegelpris tilldelades domaren Salem "Sam" Zahda Aldarcazallie och domarobservatören Dan Bergh.

Senaste nytt: Landslag