2-2 i EM-kvalöppningen för F17

Foto: SvFF.

Sverige och Polen spelade 2-2 i norska Ålgård när EM-kvalets Elite Round inleddes på torsdagen. Två mål av Emma Engström förde Sverige till ledning men på sex minuter kunde polskorna kvittera i den målrika första halvleken.

- Det var väl en typisk premiärmatch, med lite spända spelare, menade förbundskapten Per Lagerström efter den svängiga tillställningen där Sverige i vart fall inte kunde klaga på inledningen.

Emma Engström, tvåmålsskytt i debuten.Man fick nämligen en drömstart när debutanten Emma Engström hittade rätt efter bara knappt fem minuter. Och inte blev det sämre av att AIK-forwarden utökade med dagens andra mål efter en halvtimmes spel.

- Vi spelar inte jättebra men får ändå utdelning så så långt kändes det ändå ganska bra, säger Lagerström och berättar att Sverige ändå hade klara problem med att spela sig förbi den höga aggressiva press som polskorna satte upp.

Polens utdelning skulle också komma. Bara minuten efter 2-0 kom ett inlägg som Eckerle smällde dit. Det satte förstås igång nerverna i det svenska laget samtidigt som Polen fick massa energi och kunde ta över. Före halvtidsvilan kom också 2-2.

- Jag är ändå nöjd med att vi kan ta oss tillbaka i andra halvlek. Vi vänder matchbilden, löser den höga pressen på ett bättre sätt och kan komma fram. Dock utan att skapa de riktigt farliga lägena, säger Lagerström som sett över 80 minuter tycker att Sverige var det bättre laget och att man kanske ska vinna matchen. Men Polen var ett bra motstånd.

- De är stora och löpvilliga och vi är kanske inte så vana vid det markeringsspel som de spelar. Nu ska vi analysera den här matchen klart och sedan ser vi vidare fram emot matchen mot Skottland på lördag, avslutar Lagerström från natursköna Nya Ålgård Stadion som bjöd utmärkta spelförhållanden, trots gårdagens myckna snöande.

Norge gjorde senare under kvällen processen kort med Skottland - 6-0. Gruppsegraren är klara för EM-slutspelet i Vitryssland i maj. Dessutom finns en liten chans att gå vidare som bästa tvåa (av sex). I år är EM även kvalificerande till VM som avgörs i Jordanien senare under året.

@sweyouth Instagram #F17_99

Sveriges startelva: 1 Ellen Johansson - 2 Josefin Johansson, 3 Matilde Abrahamsson, 4 Linnea Svensson, 5 Sandra Nilsson - 7 Cajsa Åkerberg , 6 Linn Vickius, 8 Nellie Lilja [K], 11 Ebba Hed - 18 Izabell Rydell, 9 Emma Engström

Ersättare: 12 Agnes Granberg - 10 Filippa Pettersson, 13 Linnea Selberg, 14 Sara Olai, 16 Matilda Olsson, 17 Matilda Ovenberger, 15 Wilma Wärulf

Senaste nytt: F19/99

F17 Elite Round
Arena: Nye Ålgård Stadion
Domare: Silvia Domingos
2 - 2
Polen
 • 33’ Nicole Eckerle
 • 38’ Roksana Ratajczyk
Avslutad
Starttid: 2016-03-03 15:00
Halvtidsresultat: 2 - 2

Händelser

Uppställningar

Polen

Formation: 4-2-3-1

 • 1. Nicole Panas (MV)
 • 4. Aleksandra Stasiak
 • 5. Marta Fil
 • 6. Oliwia Wos
 • 8. Klaudia Slowinska
  53’
 • 10. Marcjanna Zawadzka (K)
 • 14. Klaudia Jedlinska
  36’
 • 15. Roksana Ratajczyk
 • 16. Kasandra Parczewska
 • 17. Anita Turkiewicz
 • 20. Nicole Eckerle
  69’

Ersättare

 • 12. Jagoda Sapor (MV)
 • 2. Edyta Botor
 • 3. Malgorzata Grec
 • 7. Maria Zbyrad
  36’
 • 9. Klaudia Milek
  53’
 • 11. Natalia Rabiega
  69’
 • 13. Weronika Helinska

Matchinformation

Domare: Silvia Domingos, Portugal

Ass. domare 1: Andreia Sousa, Portugal

Ass. domare 2: Cecilie Ege, Norge

Fjärdedomare: Fatemeh Zangeneh, Norge

Matchnummer: 900411001