EM-lagen samlade i Paris

100 dagar kvar till EM

Idag avslutades UEFA:s sista EM-förberedande konferens i Paris. Den inleddes dagen före - 100 dagar före den riktiga EM-premiären. Bland andra var samtliga EM-slutspelets förbundskaptener samlade.
- Det är alltid bra att träffa och diskutera med kollegor och få lite information om upplägget för turneringen, säger förbundskapten Erik Hamrén.

I går - med precis 100 dagar kvar till EM sparkar av - samlades representanter från samtliga EM-slutspelets landslagsledningar för att under två dagar diskutera frågor som har med arrangemanget av tävlingen att göra: säkerhet, medicinskt, kommunikation, logistik, domarfrågor osv.

Det svenska landslaget representerades bland andra av förbundskapten Erik Hamrén, players manager Marcus Allbäck, landslagschefen Lars Richt, men även av personer med en rad andra nyckelfunktioner i landslagsledningen.

- Det var en bra konferens. Det är alltid bra att träffa och diskutera med kollegor, men det är kanske ännu viktigare för delar av den övriga landslagsledningen och frågor som handlar om deras funktioner, säger Erik Hamrén.

När konferensen avslutades tidigare idag möttes förbundskaptenerna av ett stort europeiskt medieuppbåd.

- De ville framförallt veta vad jag trodde om våra chanser och hur läget i landslaget är just nu, berättar Erik Hamrén.

Direkt efter konferensen reste de åtta svenska representanterna vidare med tåg till Pornichet som är orten för landslagets basecamp under EM. Till Pornichet ansluter senare också resten av landslagsledningen för ytterligare en tvådagarskonferens.

Bland annat ska landslagsledningen planera för sommaren och ytterst diskutera på vilket sätt man ska åstadkomma bästa möjliga förutsättningar för spelarna att prestera under turneringen.

- Det är nu det börjar på riktigt. Närmast har vi en samling i mars och två matcher att se fram emot. Det är nu bitarna ska börja falla på plats, säger Erik Hamrén.

Senaste nytt: Herrlandslaget