Sverige mot Nya Guinea, Brasilien och Nordkorea i U20-VM

EM-guldet från i somras kvalificerade Sverige till U20-VM i Papua Guinea. Sverige har nu lottats mot värdnationen samt Brasilien och Nordkorea.

Sverige ställs mot Papua Nya Guinea, Brasilien och Nordkorea i U20-VM i Papua Nya Guinea, som spelas 13 november-3 december.
Då inga lag från samma konfederation kan lottas mot varandra i gruppspelet stod det tidigt klart att Sverige skulle hamna i antingen grupp A eller B.
– Det var helt klart bättre att hamna i A än B, även om det är en tuff utmaning vi ställs inför oavsett utfallet i lottningen, säger förbundskapten Calle Barrling.

FIFA U20 WWCCalle Barrling ser det som naturligt att ha som målsättning att gå vidare från gruppen, men poängterar också att det inte enbart hamnar om resultat i ett ungdoms-VM.

– Självklart måste man ha som mål att gå ur gruppen när två av fyra lag gör det. Sen har vi ju i vår ryggsäck att vi är Europamästare och den ryggsäcken fylls på under året fram till VM. Vi vill såklart spela så många matcher som möjligt när vi kommer dit.
– Men det handlar också om så mycket mer. Jag sammanfattar det i tre u-ord: utveckling, upplevelse och utmaning.

Sverige mötte både Brasilien och Nordkorea i gruppen även i det enda U20-VM Sverige spelat hittills, i Tyskland 2010. Då var det Sverige och Nordkorea som gick vidare och Sverige föll sedan mot Colombia i kvartsfinalen.
Flera av spelarna som var med då hittar man nu i A-landslaget, bl a Sofia Jakobsson, Olivia Schough, Emilia Appelqvist, Jessica Samuelsson, Amanda Ilestedt och Hilda Carlén.

FIFA U20 WWC 2016
Grupp A Grupp B Grupp C Grupp D
Papua Nya Guinea Spanien Frankrike Tyskland
Brasilien
Kanada USA Venezuela
Sverige Japan Ghana Mexico
Nordkorea Nigeria Nya Zeeland Sydkorea

Sveriges matcher:

13 nov Sverige-Norkorea
16 nov Papua Nya Guinea-Sverige
20 nov Brasilien-Sverige