Wettergren assisterar Janne

Peter Wettergren, ny assisterande förbundskapten. Foto: SvFF.

SvFF och tillträdande förbundskaptenen Janne Andersson har nu utsett vem som blir herrlandslagets blivande assisterande förbundskapten: Peter Wettergren, för närvarande scout åt landslaget och assisterande coach i FC København.
- Det ska bli ett fantastiskt roligt äventyr. Det är med både förväntan och ödmjukhet som jag ser fram emot förmånen att bygga någonting, förhoppningsvis framgångsrikt, ihop med Janne Andersson, säger Peter.

När Janne Andersson presenterades som ny förbundskapten var han redan vid presskonferensen mycket tydlig med att han helst jobbar tätt ihop med en assisterande vid sin sida. Därför var den rekryteringen prioriterad.

Och idag undertecknade Peter Wettergren överrenskommelsen med Svenska Fotbollförbundet.

- Jag har ju, som scout och assisterande tränare, också flera års erfarenhet av landslaget. Jag känner till våra styrkor som vi kan bygga vidare på. Dessutom ska det bli väldigt kul att jobba ihop med Janne Andersson, som jag redan känner att jag, på ett väldigt bra sätt, klickar med. Vi har mycket samsyn på saker som både har med fotboll att göra, men som också handlar om hur vi är som människor, säger Peter Wettergren.

Även Janne Andersson är mycket nöjd med det sätt som bitarna nu börjar falla på plats.

- Jag är väldigt glad över rekryteringen av Peter. Jag är säker på att vi kommer att jobba väldigt bra ihop. Han är är en fotbollsarbetare, precis som jag, och väldigt kompetent. Dessutom är han en duktig analytiker och har också erfarenhet av landslaget, säger Janne Andersson och fortsätter:

- Han bottnar också i en värdegrund som människa, vilket är viktigt för mig om man ska jobba så tätt ihop som vi ska.

Rekryteringsarbetet leddes framförallt av landslagschefen Lasse Richt och SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

- Vi känner ju Peter sedan flera år och visste redan från början att han skulle passa alldeles utmärkt som assisterande till Janne Andersson. Dessutom har han en gedigen erfarenhet av såväl internationell som nationell fotboll, vilket självklart är viktigt, säger Håkan Sjöstrand.

Peter Wettergren

Född 1968, från Ödeshög. Moderklubb Ödeshögs IK. Har även spelat i Åtvidaberg och Mjölby AI. Tränarkarriären inleddes i Ödeshög och har fortsatt via Mjölby AI, Elfsborg (assisterande) och, sedan ifjol, FCK (assisterande). Scout och del i ledningen av svenska herrlandslaget senaste fem åren. Två SM-guld med Elfsborg (2006 och 2012), Svenska Cupen-titel (2014), ligaguld och cupguld med FCK. Tio år med europaspel med Elfsborg och FCK.

Senaste nytt: Herrlandslaget