Andersson: "Måste självklart inte sjunga nationalsången"

Janne Andersson förklarar sin syn på det här med att sjunga nationalsången.

"Det handlar bara om symbolvärdet i att sjunga tillsammans med supportrarna."
Det menar förbundskapten Janne Andersson sedan en diskussion blossat upp i samband med hans sommarprogram i Sveriges Radio igår.
- Jag har självklart den allra största respekt för spelare, eller andra människor också för den delen, som av olika anledningar inte vill sjunga nationalsången i samband med våra matcher.

Igår var förbundskapten Janne Andersson sommarpratare i Sveriges Radios P1.
Det var ett program som handlade om fotbollsrörelsens fostrande, om hans spelar- och tränargärning och vägen till hans uppdrag som förbundskapten.

Programmet avslutades med att Janne Andersson bland annat säger:
"Så lyssna nu om du står på gräsmattan inför avspark, lär dig texten, för denna sång sjunger vi tillsammans med fansen."

Det kunde tolkas som att Janne Andersson från och med nu kommer att kräva av sina landslagsspelare att sjunga den svenska nationalsången.
Men det kommer han inte att göra.
- Jag förstår om det kanske tolkades så och jag håller med om att det inte blev bra, vilket jag är ledsen för. Jag var helt enkelt inte tillräckligt tydlig med vad jag menade.

Janne Andersson förklarar att det han i själva verket ville uttrycka i programmet var symbolvärdet i att sjunga tillsammans med landslagets supportrar, som inte sällan reser "runt halva Europa och sjunger för full hals när landslaget spelar".
- Jag menade att det finns ett symbolvärde i att vi gör det tillsammans med våra supportrar, som offrar väldigt mycket och delar vår tro på att vi ska vinna våra matcher. Men, som sagt, det är självklart inget tvång på något sätt.

Senaste nytt: Herrlandslaget