Portugal-Sverige på Madeira 28 mars

Sverige möter Portugal på Madeira den 28 mars.

Herrlandslaget kommer den 28 mars att ställas mot Portugal i en träningslandskamp - på Madeira, där Ronaldo kommer ifrån. Överenskommelsen träffades slutgiltigt idag.
– Det är väldigt roligt och visar att Sverige är en fotbollsnation som står högt i kurs även i stornationers ögon, säger landslagschefen Lars Richt.

Det var från början Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson som kontaktades av det portugisiska förbundet med frågan om ett utbyte. SvFF har sedan länge väldigt bra relationer med Portugal som därmed framförde erbjudandet.

Under landslagets januariturné i Abu Dhabi har sedan landslagschefen Lars Richt och generalsekreterare Håkan Sjöstrand stått i förbindelse med Portugal för att till sist sätta alla detaljer på plats. Och idag stod det klart att utbytet kommer att äga rum.

– Vi spelar alltså mot Portugal på Madeira den 28 mars, men vi har också i avtalet en inbjudan att spela en returmatch på hemmaplan, säger Lars Richt och fortsätter:

– Det här visar också att våra goda relationer med flera stornationer är väldigt värdefulla och att vi är en fotbollsnation som många anser har hög status. Det är vi väldigt stolta över och det ska bli fantastiskt roligt att spela mot de regerande europamästarna.

Senaste nytt: Herrlandslaget