Startelvan mot Slovakien

Alexander Isak startar i landskampen mot Slovakien som börjar 16.45 under torsdagen och sänds i TV12.

I morgon avslutar Landslaget årets januariturné med matchen mot Slovakien.
- Men vi tvingas tyvärr att ställa över Alexander Jeremejeff och Pa Konate, men i övrigt har jag bara positiva vibbar inför den här matchen, säger förbundskapten Janne Andersson.

 18.30 LIVECHATT

Livechatt Janne & Peter

Onsdag är dag före match. Och precis som senast kan du livechatta med förbundskaptenerna nere i Abu Dhabi. 18.30 onsdag kväll. Ladda ner appen Blågult inifrån i App Store eller Google Play.
#swemnt #blågultinifrån

>> Blågult inifrån

Landslaget och förbundskapten Janne Andersson närmar sig nu slutet på årets traditionsenliga Januariturné och i morgon spelar man mot Slovakien på Zayed Sports City Stadium i Abu Dhabi.

Janne Andersson ställer upp en något ommöblerad startelva jämfört med den som mötte Elfenbenskusten i torsdags.
- Tanken är ju såklart att få möjlighet att se de flesta av spelarna i truppen i matchsammanhang, men fyra spelare som började förra matchen kommer också att starta i morgon, säger Janne Andersson.

Men förbundskaptenen tvingas också att ställa över två spelare, Alexander Jeremejeff och Pa Konate, som båda har lite krånglande ljumskar.
- Jeremejeff har en överansträngd ljumske och Pa Konate fick en känning vid förra matchen mot Elfenbenskusten. Därför får dom vila.

Januariturnéns första match mot Elfenbenskusten slutade med förlust, 1-2, mot en nation med flera världsspelare, som är mitt i sina pågående säsonger och som just nu laddar som bäst för att försvara titeln i Afrikanska Mästerskapen, men Janne Andersson var ändå nöjd med insatsen.

Nu väntar istället ett Slovakien - placerade på plats 25 i FIFA:s världsranking - som i torsdags förlorade mot Uganda med 1-3.
- Det är ett bra lag. Det är många inhemska spelare, men flera representerar också lag i Polen och Tjeckien. De vann bland annat mot Skottland med 3-0 i sin senaste VM-kvalmatch, säger Janne Andersson.

Även om han tycker att det är lite för tidigt att samla intrycken och att sammanfatta årets, och sin första, januariturné har han ändå en bra känsla.
- Ja, jag har bara bra vibbar från den här samlingen. Jag fick en möjlighet att träffa och uppleva väldigt ambitiösa och bra spelare och jag får en kunskap om personer som jag inte kände på riktigt samma sätt tidigare. Det är bra, inte minst för den dagen, om och när, spelarna blir aktuella för det "riktiga" landslaget och jag tror också att det på flera sätt är bra för svensk fotboll, avslutar Janne Andersson.

Startelvan: 1 Andreas Linde - 5 Anton Tinnerholm, 2 Linus Wahlqvist, 21 Jacob Une Larsson, 4 Joakim Nilsson - 13 David Moberg-Karlsson, 14 Joel Allansson, 8 Oscar Lewicki, 9 Victor Claesson - 17 Alexander Isak, 10 Sebastian Andersson.

Senaste nytt: Herrlandslaget