Bengt "Julle" Gustavsson har gått bort

Bengt "Julle" Gustavsson har avlidit. "Julle", en av Sveriges mest framgångsrika fotbollsspelare någonsin, blev 89 år gammal och kommer att saknas av hela fotbollssverige.

Bengt "Julle" Gustavsson är en av de största fotbollsspelarna svensk fotboll har haft. 1952 var han med och tog OS-brons för Sverige i Helsingfors. Sex år senare, 1958, var centerhalven med i startelvan i den enda VM-finalen Sverige någonsin spelat i fotboll på herrsidan.

Bengt "Julle" Gustavsson tillsammans med Åke "Bajdoff" Johansson.

Förutom ett OS-brons, ett OS-silver samt 57 landskamper vann "Julle" tre SM-guld med IFK Norrköping som aktiv och tilldelades dessutom Guldbollen som Sveriges bäste fotbollsspelare 1953. "Julle" hann dessutom, som en av de tidiga svenska utlandsproffsen, med att spela för italienska Atalanta mellan 1956 och 1961.

Som spelare respresenterade "Julle" Gusums IF, IFK Norrköping, Atalanta och Åtvidaberg. Efter spelarkarriären blev "Julle", från Julita och grunden till smeknamnet, tränare. Han hade uppdrag i Åtvidaberg, för SvFF, Öster, Hammarby, Sleipner och IFK Norrköping.