Lagerbäck till Norge

Lars Lagerbäck tillträder som norsk förbundskapten från och med 1 februari.

Lars Lagerbäck blir ny förbundskapten för Norge.
Därmed lämnar han också uppdraget som rådgivare till Janne Andersson och det svenska landslaget
- Det är tråkigt för oss, men jag har full respekt och förståelse för att han hoppar på det jobbet, säger förbundskapten Janne Andersson.

För en tid sedan fick Lars Lagerbäck frågan om jobbet som förbundskapten för det norska landslaget och efter en del överväganden bestämde han sig för att acceptera budet.
- Det är en intressant fotbollsutmaning. Det finns ju många bra och unga killar i norsk fotboll. Det är lite samma situation som med Island, säger Lars Lagerbäck och fortsätter:

- Det är klart att jag är kluven att lämna svensk fotboll igen, men jag är väldigt tacksam mot förbundet, Janne och Peter som gav mig chansen att jobba i den här rollen. Janne och Peter har gjort ett jättebra arbete och kommer att klara sig bra utan mig.

Förbundskapten Janne Andersson rekryterade i augusti förra året Lars Lagerbäck till rollen som rådgivare, men efter cirka ett halvår upphör nu alltså samarbetet.
- Det är naturligtvis tråkigt för oss, men jag har full respekt och förståelse för att Lasse antar utmaningen och jag vill verkligen tacka för det han bidrog med till oss och önska honom all lycka till, säger Janne Andersson.

Även generalsekreterare Håkan Sjöstrand beklagar Lars Lagerbäcks beslut.
- Men i vår överenskommelse fanns möjligheten för honom att anta nya utmaningar. Därför var vi medvetna om att det här beskedet kunde komma, säger Håkan Sjöstrand och fortsätter:

- Han var väldigt värdefull för oss och bidrog med såväl klokskap som framförallt stor erfarenhet. Jag kan bara gratulera Norge och önska Lasse lycka till, förutom om dom möter oss förstås, säger Håkan Sjöstrand.

Lars Lagerbäck tillträder jobbet den första februari och kommer att leda laget vid deras fortsatta VM-kvalande mot närmast Nordirland i mars.

Senaste nytt: Herrlandslaget