Tio nya spelare in i startelvan mot Portugal

Det svenska herrlandslaget är på plats i Portugal inför landskampen under tisdagen.

Herrlandslaget tog en viktig och klar seger mot Vitryssland i VM-kvalet under lördagen. Under tisdag spelar Janne Anderssons landslag mot Portugal på Madeira. Man kommer att göra det med i princip en helt ny startelva - förutom kaptenen Andreas Granqvist.
- Vi är väldigt glada att vara här och ser mycket fram emot matchen under morgondagen, säger Janne Andersson.

I lördags besegrade det svenska fotbollslandslaget Vitryssland i VM-kvalet inför 31.243 åskådare på Friends Arena i Solna. En imponerande publiksiffra i internationella jämförelser.

Samma dag släpptes biljetterna till VM-kvalmatchen 9 juni mot Frankrike, även den i Solna, och efter 48 timmar hade lördagens publiknotering passerats – över 32.000 biljetter har nu sålts till toppmatchen i grupp A.

- Redan efter två timmar i lördags hade 22.000 biljetter sålts och sedan har det bara rullat på. Det är roligt och tydligt att intresset för landslagsfotbollen är stort och bara växer, säger Niklas Bodell, kommunikationschef på Svenska Fotbollförbundet.

På en presskonferens under måndagen avslöjade Janne Andersson den startelva som inleder landskampen mot Portugal under tisdagen.

Victor Nilsson Lindelöf, som stod över VM-kvalet mot Vitryssland på grund av en stukning, kommer inte heller att vara med mot Portugal.
- Victor kommer tyvärr inte att spela. Han återhämtar sig fortfarande från den lättare stukningen han fick förra veckan. Vi tog det här beslutet tillsammans med vår medicinska team, säger Janne Andersson.

Av de elva spelare som ska starta mot Portugal under morgondagen är det bara Andreas Granqvist som även fick börja på planen mot Vitryssland.

Startelva: Karl-Johan Johnsson - Emil Krafth, (K) Andreas Granqvist, Filip Helander, Niklas Hult - Sam Larsson, Sebastian Larsson, Jakob Johansson, Viktor Claesson - Christoffer Nyman, Isaac Kiese Thelin.

Senaste nytt: Herrlandslaget