Nilla Fischer med i världslaget


Nilla Fischer har blivit utsedd som en av de elva i spelarfacket FIFPro:s världslag 2016. Hon tar plats i backlinjen tillsammans med Ali Krieger, Wendie Renard och Leonie Maier.
Hope Solo fick målvaktsplatsen och övriga utespelare i världselvan är Marta, Carli Lloyd, Dzsenifer Marozsan, Eugénie Le Sommer, Ada Hegerberg och Alex Morgan.

– Jag är väldigt stolt att spelarna har röstat fram mig som en av de mittbackar som är med i världslaget. Oväntat, men samtidigt tycker jag att jag är tillräckligt bra för att vara med där. Det känns väldigt bra, säger Fischer.

55 spelare var förhandsnominerade som kandidater till världslaget. Utöver Fischer fanns även Hedvig Lindahl, Caroline Seger och Lotta Schelin med på den listan.

– Alltså jag spelar ju inte för, och jag tror ingen av oss spelar för, att bli nominerade till priser eller för att vinna något individuellt, men det är klart att det ger en extra kick att jobba hårt, eller jobba ännu hårdare för att försöka att hela tiden spela på en väldigt hög nivå, vilket jag hoppas att jag kan göra ett par år till, säger Fischer.

Att notera är att Lyon, regerande mästarinnorn i Uefa Women's Champions League, har fem spelare med i världselvan.

FIFA FIFPro World XI 2016

Nilla Fischer.Hope Solo (USA, klubblös)

Leonie Maier (GER, FC Bayern München)
Nilla Fischer (SWE, VfL Wolfsburg)
Wendie Renard (FRA, Olympique Lyonnais)
Ali Krieger (USA, Orlando Pride)

Dzsenifer Marozsan (GER, Olympique Lyonnais)
Carli Lloyd (USA, Manchester City)
Marta (BRA, FC Rosengård)

Alex Morgan (USA, Olympique Lyonnais)
Ada Hegerberg (NOR, Olympique Lyonnais)
Eugénie Le Sommer (FRA, Olympique Lyonnais)

Senaste nytt: Damlandslaget