Hedvig Lindahl fingerskadad

Lindahl

Landslagsmålvakten Hedvig Lindahl ådrog sig en skada på vänster lillfinger den 15 april. Det var inför Chelseas cupsemifinal som Lindahl på träning skulle träna straffar och oturligt fick en boll på lillfingret efter att den tagit i ribban.

- Nu gäller gips i 3-4 veckor följt av någon vecka rehab innan hon står i mål igen. Prognoserna för hennes EM-medverkan ser goda ut, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

Träningstillfället var två dagar före Chelseas cupsemifinal och bollen tog olyckligt på vänster lillfinger och skapade en fraktur.

- Hedvig ådrog sig en okomplicerad fraktur på vänster lillfinger. Hon har träffat experter i Chelsea och skadan har tagits väl hand om. Nu gäller gips i 3-4 veckor följt av någon vecka rehab innan hon står i mål igen, säger Houman Ebrahimi. Vidare meddelar landslagsläkaren att prognoserna för hennes EM-medverkan ser goda ut.

Hedvig Lindahl om skadan:

- Jag hoppas på bra läkförmåga och att jag ska vara redo att göra jobbet i EM.

Senaste nytt: Damlandslaget