EM-genrep mot Mexiko i Falkenberg

Mexiko.

17 juli rivstartar Damlandslaget EM-slutspelet mot Tyskland. I början av juli förbereder sig landslaget för mästerskapet och avslutar lägret med ett EM-genrep mot Mexiko i Falkenberg. Den 8 juli 18.15, nio dagar före premiären, spelas matchen mot Mexiko på Falkenberg Arena. Biljetterna är släppta från 70 kr.

- Det är alltid speciellt med genrep och att det blir i Falkenberg väcker goda minnen från hemma-EM 2013, säger förbundskapten Pia Sundhage.

Tyskland, Ryssland och Italien – det är motståndet som väntar Damlandslaget i gruppen under EM i Holland. Men innan landslaget reser till Holland för mästerskapet väntar förberedande läger under inledningen av juli.

Som en sista förberedelse väntar ett EM-genrep. 8 juli matchas landslaget mot Mexiko på Falkenberg Arena. En bra sista utmaning inför EM-slutspelet som börjar den 17 juli för svensk del.

- Jag har mött Mexiko som förbundskapten i USA. De är fantastiskt tekniska och spelar sig från spelyta till spelyta. Det är ett mycket spännande och passningsskickligt lag. Många av spelarna spelar i USA till vardags och har även fått upp tuffheten. Så det är ett bra lag vi spelar genrep mot, säger Pia Sundhage och avslutar:

- Det sista lägret inför EM kommer bli jättebra. För det första är vi i Göteborg och får träna mycket - och så åker vi till Falkenberg och får spela en sådan fantastisk match. Mexiko blir en bra utmaning.

Biljetterna kostar 180 kronor för Vuxna (100 kr för ståplats) och 80 kronor för barn/ungdom upp till 16 år (alla platser). Föreningsbiljetter kan beställas för 70 kr/styck vid bokning av minst 10 biljetter och medlemmar i Landslagets supporterklubb får 50% rabatt på anvisade platser.

U21 mot Cypern

Falkenberg Arena kommer även stå värd för det nya U21-landslagets första EM-kvalmatch i höst. Roland Nilssons första tävlingsmatch som förbundskapten för U21-landslaget, födda 1996 eller senare, spelas mot Cypern den 5 september. Biljetterna till matchen mot Cypern är släppta från 60 kr.

Senaste nytt: Damlandslaget