Seger krävs mot Slovakien


Klockan 20.45 är det avspark i U21-landslagets avgörande gruppspelsmatch mot Slovakien. Seger är ett måste för avancemang, dessutom behöver man hjälp av Polen som samtidigt möter England.

– Normalt sett går man in i varje match för att se till att man ska vinna så det är väl inget annorlunda så. Sedan är det klart att har vi ett resultat där det står oavgjort eller att vi ligger under, då är det klart att vi måste gå framåt ännu mer och forcera, säger lagkapten Kristoffer Olsson.

Förutsättningarna för svenskt avancemang är att seger krävs mot Slovakien, samtidigt som England inte får besegra Polen.
Skulle Polen och England spela oavgjort är Sverige vidare vid seger med två mål eller mer mot Slovakien. Vid seger med ett mål kan det gå så långt som till avgörande på Fair Play-poäng och där har Sverige inför avslutningen sex gula kort mot Englands tre.

Den svenska startelvan offentliggörs 75 minuter före avspark. Matchen sänds i Kanal 5 och Dplay.

Senaste nytt: U21 herr