Startelvan mot Slovakien


Det är bara seger som gäller 20.45 för Sverige mot Slovakien. Franz Brorsson och Egzon Binaku kommer in i backlinjen och Kerim Mrabti axlar skadade Simon Tibblings roll på mittfältets högerkant - där har ni förändringarna från start jämfört med senast.

Assisterande förbundskaptenen Andreas Pettersson säger såhär om den förväntade matchbilden:
– Vi tror att det kommer att bli en kamp om bollinnehavet. För oss känns det viktigt att vi kan få tag i bollen och börja spela. Slovakien är också ett lag som vil ha bollen mycket och de kommer att söka kombinationer på kanterna och då är det viktigt att vi är starka där och att vi kan täppa de hål som blir mellan ytterback och innerback.
– Sedan så finns det lite ytor runt deras mittfält som vi hoppas kunna utnyttja på bästa sätt.

Förutsättningarna för svenskt avancemang är att seger krävs mot Slovakien, samtidigt som England inte får besegra Polen.
Skulle Polen och England spela oavgjort är Sverige vidare vid seger med två mål eller mer mot Slovakien. Vid svensk seger med ett mål kan det gå så långt som till avgörande på Fair Play-poäng och där har Sverige sämst läge inför avslutningen med sex gula kort mot Englands tre.

Sveriges match mot Polen följdes av nästan miljonen tittare i Kanal 5. Samma kanal (och DPlay) gäller för kvällens match. Sändningsstart 20.00.

Sveriges startelva: 12 Anton Cajtoft – 2 Linus Wahlqvist, 3 Jacob Une Larsson, 15 Franz Brorsson, 20 Egzon Binaku – 17 Kerim Mrabti, 8 Kristoffer Olsson [K], 16 Melker Hallberg, 7 Alexander Fransson – 10 Carlos Strandberg, 18 Pawel Cibicki.

Ersättare: 1 Tim Erlandsson, 23 Pontus Dahlberg – 4 Joakim Nilsson, 5 Adam Lundqvist, 6 Simon Tibbling, 9 Muamer Tanković, 11 Gustav Engvall, 13 Isak Ssewankambo, 14 Filip Dagerstål, 19 Niclas Eliasson, 21 Joel Asoro, 22 Amin Affane.

Senaste nytt: U21 herr