Två nya förbundskaptener för pojklandslagen

Roger Franzén, senast i Gif Sundsvall, blir ny förbundskapten för P16-landslaget.

Roger Franzén och Christofer Augustsson. Det är namnen på två nya förbundskaptener för våra pojklandslag. Franzén kommer att vara förbundskapten för P16-landslaget medan Augustsson kommer att ansvara för P15-landslaget.
- Det känns jätteroligt. Det är otroligt inspirerande att få jobba med unga talanger, som man gör inom det här jobbet, så jag är jätteglad över att ha fått den här möjligheten, säger Franzén.

Under våren stod det klart att tre vakanta platser för pojkförbundskaptener skulle fyllas. Under torsdagen är två av de tjänsterna rekryterade. Det gäller P15-landslaget och P16-landslaget.

Roger Franzén, 52 år, - som tillsätts som förbundskapten för P16-landslaget - påbörjar sitt uppdrag redan i morgon då han flyger till Polen för att följa U21-landslaget under EM. Hans första uppdrag som förbundskapten kommer dock när P16-landslaget ska spela nordisk pojk på Island i slutet av juli. Något han ser fram emot.

Roger Franzén.

- Att få jobba med unga talanger, att få jobba med fotboll på ett bredare spektrum. Nu ska jag jobba med dom bästa i landet i sin åldersgrupp och för mig känns det otroligt lockande att jobba på det sättet än att leva med ett lag som jag har gjort hela tiden. Det blir ett nytt steg, det är det som lockar.

Franzén har varit involverad i svensk fotboll i 30 år. Senast kommer han från tränaruppdraget i Gif Sundsvall. Innan det jobbade han med Hammarbys utvecklingslag samt A-lag - men det är första gången han har ett uppdrag för SvFF.

- Det är helt nytt att jobba inom ett förbund för mig, jag har bara jobbat i klubbar och inom den typen av verksamhet. Här får man en helhetsbild över landet, jobba med talanger över hela landet och det blir på ett annat sätt än när man jobbar med klubbverksamhet. Så det kommer att bli en utmaning.

Det har Christofer Augustsson, 38 år, som blir förbundskapten för P15-landslaget.
- Nu senast har jag varit med Classe (Claes Eriksson) och 98:orna som tränare. Sedan har jag även varit en period med 96:orna och Rolle Larsson, säger han och fortsätter:
- Så jag har haft ganska bra kontakt med förbundet och varit ganska involverad i verksamheten.

Christofer Augustsson.

Augustsson, som tillträder 1 augusti, kommer att fortsätta sin tjänst inom Djurgården en kort period under sommaren där han har jobbar och har jobbat med U17, U19 samt U21-lagen.
- Jag började som fotbollstränare när jag var 26. Jag har jobbat med alltifrån bredd till elit. Inom elitverksamheten har jag varit dom senaste sju åren. Fyra år i Mjällby och sedan tre år här nu i Djurgården.

Den nye förbundskaptenens första uppdrag är ett läger på Bosön i början av augusti. Även Christofer Augustsson är naturligtvis mycket inspirerad inför sitt nya uppdrag.
- Jag är jätteladdad. Det ska bli otroligt spännande att få vara med att utveckla och utbilda framtidens A-landslagsspelare.

Posten som förbundskapten för P17/00-landslaget är fortfarande vakant och kommer att rekryteras efter sommaren.