U21-EM-premiär mot England


Efter läger i Helsingborg och ytterligare träningsdagar i Lublin har U21-landslaget omgrupperat till Kielce där man under torsdagen höll öppen träning i närvaro av svenska supportrar och polska ungdomar.
Många och långa förberedelser är avklarade för Håkan Ericsons manskap och nu väntar, äntligen, EM-premiären mot England. Avspark klockan 18.00.

– Det är en fest att komma till ett mästerskap och spela det så det är härligt. Lite trött är man i ögonen och jag har jobbat väldigt mycket men vi ser fram emot i morgon väldigt mycket, det gör vi, säger Håkan Ericson kvällen före premiären.

Sverige hade stort stöd från läktarna under U21-EM i Tjeckien och det väntas blir likadant i Polen. SvFF sålde snabbt allt i den kvot biljetter som förbundet tilldelades från Uefa, vilket till Englandsmatchen betyder drygt ca 2 800 biljetter.
Hur många svenska supportrar som lyckats köpa biljetter via den allmänna Uefas allmänna försäljning är oklart, men indikationerna tyder på att den så kallade gula väggen blir mycket stor i EM-premiären.
Efter att Pa Konate tvingades lämna in under den första lägerdagen i Helsingborg har den svenska truppen varit helt förskonad från skador, vilket betyder att alla de 23 spelarna är redo och tillgängliga för spel. Att alla är med och konkurrerar om en plats i startelvan är naturligtvis angenäma bekymmer för Håkan Ericson.

– Det är klart att det är. Det brukar vara så tycker jag i de flesta lag och laguttagningar man har att det är runt det numeräret som man funderar i slutändan. Det är precis som det ska vara tycker jag.

Den svenska elvan offentliggörs 75 minuter före avspark.
Matchen sänds i Kanal 5 och Dplay.