Fridolina Rolfö om mästerskapet

Fridolina Rolfö

Fridolina Rolfö fick speltid i samtliga gruppspelsmatcher. Forwarden, hemmahörande i Bayern München, startade premiären mot Tyskland och kom in mot både Ryssland och Italien. Rolfö gör sitt första Europamästerskap och utvecklas från dag till dag.

- Man lär sig saker varje dag under en turnering som EM. Speciellt när vi tittar på många matcher, men också av att spela och uppleva mästerskapet med laget, säger Fridolina Rolfö.

Inför EM hade Fridolina Roflö gjort ett mästerskap, det succéfyllda OS under förra året. Men inför EM pratade Fridolina, som skadade sig i kvartsfinalen av OS, om att ta personlig revansch från den turneringen.

- Givetvis var jag väldigt glad för den framgång vi åstadkom som lag under OS. Men jag var samtidigt otroligt ledsen vid skadan. Nu hoppas jag att det bara ska vara glädje under ett helt mästerskap och få känna den där personliga revanschen. Att vi går bra även nu och att man kan vara med och bidra även fortsättningsvis om det skulle bli så, sade Rolfö inför premiären mot Tyskland

Gruppspelet är färdigspelat och facit för Fridolina Rolfö är en start och två inhopp. Forwarden startade i anfallet och har sedan hoppat in i de två andra matcherna. Senast, mot Italien, kom Rolfö in efter paus och förändrade matchbilden till det bättre för Sverige.

- Det har varit lite upp och ned hittills. Det var en tuff match mot Tyskland där jag fick speltid från start. Sen har jag fått komma in från bänken mot både Ryssland och Italien vilket gått bra. Jag var väldigt nöjd med hur jag spelade mot Italien så förhoppningsvis kan jag bygga vidare på det.

En seger, en oavgjord och en förlust. Det är facit för Damlandslagets gruppspel i EM. De fyra poängen räckte till kvartsfinalavancemang där värdnationen Holland nu väntar på lördag. Det uttalade första delmålet avklarat.

- Vi är glada över att ha kvalificerat oss för kvartsfinal. Det var inte enkel att nå hit men vi är väldigt nöjda med att ha gett oss själva chansen att fortsätta utmana om medaljerna.

Men för landslaget gäller det nu att skaka av sig Italienmatchen där Sverige något förvånande föll med 3-2. Fridolina reflekterar över förlusten.

- Jag tycker att vi spelade bättre I den andra halvleken och jag tycker att vi borde vunnit matchen sett till de chanser vi skapade. Men Italien är ett väldigt bra lag, det går inte underskatta några lag i turneringen, säger Fridolina Rolfö.

Nu laddar landslaget om för fullt. Under torsdagen har landslaget varit träningsfritt i återhämtningssyfte och under morgondagen genomförs det sista träningspasset inför matchen. Då åker landslaget till arenan för att slipa på det sista inför den tuffa kommande kvartsfinalen mot Holland.

Matchen mot Holland börjar 18.00 på lördag och sänds i SVT2 och Eurosport1

Senaste nytt: Damlandslaget