Hedvig Lindahl om kvartsfinalen

Hedvig Lindahl

Kvartsfinalen närmar sig. I morgon spelas den första utslagsmatchen i mästerskapet när Sverige matchas mot hemmanationen Holland. Nu är det vinna eller försvinna som gäller.

- Vi har erfarenhet från att avancera från utslagsmatcher i mästerskap, framförallt från OS förra året. Jag tror vi kan utnyttja våra erfarenheter och vinna, gå vidare från den tuffa uppgift som väntar, säger Hedvig Lindahl.

På förhand pratade landslaget om att först nå kvartsfinal. Att det från den positionen fanns alla möjligheter att nå medalj i mästerskapet.

- Nu har vi nått det målet och det var inget vi kunde ta för givet. Det är många bra lag i turneringen och att vara bland topp åtta är vi stolta över. Men självklart vill vi vinna nästa match också och det är det enda vi fokuserar på just nu, säger målvakt Hedvig Lindahl.

I gruppspelets sista match mot Italien blev det däremot förlust. Hedvig Lindahl fick släppa in mål för första gången i turneringen när Italien vann med 3-2.

- Vi visste att Italien ville avsluta turneringen på ett bra sätt. Det var deras sista chans att visa att de är ett bra lag samtidigt som det var sista matchen för Gabbiadini och ledarna, säger Hedvig Lindahl och fortsätter:

- Men vi är medvetna om att vi hade problem med att försvara oss mot deras offensiva spel i första halvlek. Om vi hade lyckats döda matchen och göra mål på våra chanser i andra halvlek hade det varit annorlunda. Istället var Italien mer effektiva och kanske ville det lite mer än vi.

Både landslaget och Hedvig Lindahl laddar nu om. Samtidigt som denna text publiceras genomför Sverige det sista träningspasset på arenan där kvartsfinalen spelas under morgondagen. Hedvig Lindahl kommenterar nycklarna för att passera offensivt vassa Holland i kvartsfinalen.

- Vi vet att vi är väldigt bra defensivt, även om vi hade problem att visa det i den senaste matchen men även stundtals mot Ryssland där vi hade lite problem. När vi spelar bra vet vi att vi kan vara väldigt defensivt stabila.

- Det behöver vi ta med oss i fortsättningen och förhoppningsvis går bollen i nät i stället för stolpen offensivt i nästa match.

Motståndet i kvartsfinalen står värdnationen Holland för. Laget har presterat bra på hemmaplan och gick obesegrat genom gruppen. Hedvig Lindahl kommenterar utmaningen som väntar:

- De har spelat väldigt bra i gruppspelet och de har höga förväntningar på sig själva för att gå långt och göra landet stolta.

- Båda lagen har goda chanser att avancera och i slutänden kommer det hänga på vilket lag som hanterar situationen bäst när det kommer till att avgöra vilket lag som går vidare, avslutar Hedvig Lindahl.

Senaste nytt: Damlandslaget