Jättekliv på världsrankingen

Sverige tar ett gigantiskt kliv på juli månads världsranking när man går från plats 34 till 18 och är därmed inom topp-20 för första gången sedan 2012! Det är samtidigt den största förflyttningen uppåt en månad någonsin för blågult.

Tätt bakom Sverige, på 19:e plats, ligger Island. Det innebär att Sverige återtagit positionen som främst i Norden på FIFA:s ranking. Ur ett europeiskt perspektiv är Sverige nu elva.

Bakom det stora klivet i juli ligger förstås triumfen över Frankrike hemma på Friends för en månad sedan. Den gav rejält med poäng i FIFA:s kalkyler samtidigt som Sveriges resultat från juni 2013 föll ur beräkningsgrunden. Det var en skral månad som bland annat innehöll när blågult kammade noll i VM-kvalet mot Österrike på Ernst Happel.

Sverige toppar sin VM-kvalgrupp före Frankrike med fyra matcher kvar. Tre av dessa är bortamatcher - enda kvarvarande hemmamatchen i kvalet är mot Luxemburg den 7 oktober i Solna. Det finns fortfarande biljetter kvar till den matchen som kan bli avgörande.

Senaste nytt: Herrlandslaget