Kosovare Asllani om fortsättningen

Kosovare Asllani

Det blev en stark poäng mot Tyskland i premiären av EM. Nu laddar landslaget om inför gruppspelets andra match där Ryssland står för motståndet. Vinst är viktigt för fortsättningen och Kosovare Asllani vet vad som krävs.

- Vi måste se till att vi gör vårt allra bästa. För att vi ska kunna slå Ryssland måste vi försöka skapa så mycket som möjligt, spela snabbt spel och flytta boll, säger Kosovare Asllani.

Kosovare Asllani spelade hela matchen mot Tyskland i måndags. Asllani stod för en solid insats och fick beröm, bland annat för sin starka defensiva insats från sin kantposition. Sverige gick in med målet att vinna men Kosovare Asllani ser tillbaka på matchen och känner att det oavgjorda resultatet speglade matchbilden.

- Vi ville verkligen vinna matchen. Tyskland fick ett stort tryck på oss i slutet av matchen men vi vet att vi är väldigt starka försvarsmässigt. Vi fick ta den extra löpningen hem för att täppa igen men samtidigt hade vi några omställningar där vi kunde gjort mål. Så jag tycker att 0-0 ändå är ett rättvist resultat, säger Kosovare Asllani.

Nu väntar alltså Ryssland i gruppspelets andra match, ett Ryssland som besegrade Italien med 2-1 i premiären. Sverige spelade mot just Ryssland tidigare i år under Algarve cup. Då vann Sverige med klara 4-0 men Asllani menar att Sverige bör se upp.

- Ryssland är ett ganska fysiskt lag. Vi vann i Algarve men jag tror inte vi ska titta tillbaka på den matchen. För att vi ska kunna gå långt i turneringen är det oerhört viktigt att vi inte underskattar något lag. Att Ryssland vinner över Italien visar vilken kapacitet de har och vi behöver vara väldigt noggranna och göra vårt bästa, säger Asllani och pekar på vad som kommer krävas:

- De kommer vilja slå oss och jobba hårt i varenda närkamp. Vi måste försöka skapa så mycket som möjligt, spela snabbt spel och flytta boll för att kunna slå dem.

Senaste nytt: Damlandslaget