Lisa Dahlkvist siktar mot gruppseger

Lisa Dahlkvist

Efter 0-0 mot Tyskland och 2-0 mot Ryssland är det Sverige som leder grupp B inför avslutande matchen mot Italien. Kvartsfinal har varit det första uttalade delmålet men Lisa Dahlkvist vill vinna gruppen.

- Bara känslan av att vinna gruppen är väldigt stark och någonting alla vill. Vi vill vinna alla matcher och då spelar det ingen roll vilka som kommer i kvartsfinalen, säger Lisa Dahlkvist.

Sverige inledde EM med att ta en poäng mot Tyskland. Laget talade efter matchen om vikten av att vinna mot Ryssland, att poängen mot Tyskland inte skulle spela någon roll om inte laget tog tre poäng mot Ryssland.

Landslaget gjorde vad de pratat om, gick ut och gjorde mål och vann mot Ryssland. 2-0 blev resultatet och efter två spelade matcher leder Sverige grupp B före Tyskland på målskillnad.

- Det var väldigt skönt att vi fick med oss en vinst mot Ryssland. Att vi fick göra mål och spela bra anfallsfotboll, säger Lisa Dahlkvist och fortsätter:

- Att vi håller nollan och är väldigt noga i försvarsspelet gör att vi känner väldigt bra självförtroende.

Landslaget har tagit fyra poäng på två matcher men Lisa Dahlkvist tycker att det fortfarande finns mer att ge.

- Många av oss har spelat med varandra väldigt länge och bland annat fått erfarenheter från OS förra året. Det ger väldigt mycket att vi har många i truppen som vet vad som krävs för att gå långt, säger Lisa Dahlkvist och fortsätter med att kommentera spelet:

- Men det finns lite mer att ge, så klar. Det är alltid så i början av turneringar att man måste spela jämnt och inte chansa för mycket. Varje mål och poäng är viktig.

Nu väntar Italien i gruppspelets sista match. Utsikterna för att nå kvartsfinal är goda. Vid svensk poäng mot Italien är saken klar. Även vid förlust tar sig Sverige vidare så länge Tyskland besegrar Ryssland.

- Vi såg Italiens match mot Tyskland och de gör en bra match och är ett väldigt bra lag. Vi kommer få se upp med deras anfallsspel och vara väldigt noga i försvarsspelet. Vi kommer ha mycket boll och måste föra matchen i anfallsspelet, säger Lisa Dahlkvist som vill besegra Italien och vinna gruppen.

- Bara känslan av att vinna gruppen är väldigt stark och någonting alla vill. Vi vill vinna alla matcher och då spelar det ingen roll vilka som kommer i kvartsfinalen. Vinner vi allt och håller nollan är vi väldigt nöjda, avslutar Dahlkvist.

Senaste nytt: Damlandslaget