Mattias Andersson inför Georgien

Mattias Andersson

I morgon onsdag spelar Sverige sin andra match i U19-EM. Värdnationen Georgien väntar försvarsdirigenten Mattias Andersson och hans lagkamrater.

– Vi har alla möjligheter som finns att ta oss vidare från gruppen. Vi har fortfarande allt i egna händer, säger Mattias Andersson.

I söndags spelade Sverige öppningsmatchen i U19-EM mot Tjeckien. EM-premiären slutade med en tung 1-2-förlust. Trots det trista resultatet var det en häftig upplevelse berättar Mattias Andersson.

– Det var otroligt roligt. Speciellt efter alla kvalmatcher vi har spelat innan och hur vi tog oss vidare. Det känns väldigt kul att vi får spela EM nu, säger Mattias Andersson.

Hur kändes det för egen del?
– Jag är ändå nöjd med min prestation, men det kändes som att jag hade lite energi. Det kan bero på att det var så varmt. Jag trodde ändå att jag skulle vara lite mer van då jag spelar i 30 grader varje dag i Italien. Det blev en liten värmechock för mig, säger Andersson.

Just värmen är något som slår en nere i Georgien. Till matchen i morgon mot hemlandet Georgien väntas kvicksilvret ticka upp hela vägen till 38-39-strecket på termometern. Att Georgien är vana vid värmen är inte något mittbacken ser som något problem.

– Nä, nu har vi ändå en match i benen. Vi har kommit in i det mer nu med lite fler träningar också. Men visst är det kanske en liten fördel de har eftersom de bor här och är mer vana.

I EM-premiären mot Tjeckien bildade Juventusspelaren ett internationellt mittbackspar med Thomas Poppler Isherwood som till vardags spelar i Bayern München.

– ­Det känns riktigt bra. Vi har spelat många bra landskamper tillsammans och känner oss trygga med varandra. Vi vet hur vi spelar. Det känns tryggt att ha han bredvid sig.

Om duon bildar mittlås även mot Georgien återstår att se. Något som däremot är helt klart är målet med matchen. Det är endast seger gäller för killarna i laget.

– Tankarna går bara för vinst. Tänka på vår spelidé, göra en bra insats och vinna matchen. Vi har alla möjligheter som finns att ta oss vidare från gruppen. Vi har fortfarande allt i egna händer. Vinner vi våra matcher är det nästan helt säker att vi går vidare. Det är bara att göra det vi ska och ge 110 procent så tror jag att vi löser det och går vidare.

Sverige-Georgien spelas onsdag 5 juli på Mikheil Meshki Stadium. Avspark sker 15.30 svensk tid och matchen sänds på Eurosport 2.

Upplagt av: Johan Velagic