Tävlingsdebutanten om Sveriges sorti: ”Helt tomt”

Max Svensson gjorde debut i tävlingssammanhang i landslaget mot Georgien.

Efter två inledande förluster är Sverige utslaget ur U19-EM. Senast blev det ett nederlag mot värdarna Georgien. För Max Svensson var det tävlingsdebut i landslagssammanhang.
– Just nu är det bara surt. Vi får analysera vad vi kunde ha gjort bättre i denna match. Vi får försöka att gå vidare och ändå avsluta på topp mot Portugal, säger Max Svensson.

Sverige har inlett U19-EM med två raka 1-2-förluster. I EM-premiären var det Tjeckien som blev för svåra. I går var det hemmanationen Georgien som stod i vägen. Efter två omgångar är Sverige redan utslaget. Det stod klart efter att Portugal i den senare matchen under gårdagen besegrade Tjeckien.

– Just nu är det bara helt tomt. Det känns jäkligt surt att vi inte lyckas, i alla fall, få med en poäng. Vi har två förluster efter två matcher, säger Max Svensson.

För Helsingborgsspelaren Max Svensson var det tävlingsdebut i den gula landslagströjan. Så sent som sensommaren i fjol gjorde han sina två allra första landskamper. I går onsdag kom hans tredje. Mot Georgien i U19-EM.
– Det var inte överraskande i sig. Jag har försökt göra mitt bästa på träningarna och hoppas att min chans ska komma. Det gäller att chansen när den kommer, säger Svensson.

Tycker du att du tog chansen?
– Jag är inte alls nöjd med min första halvlek. Inte lagets heller. Det blir olyckligt i början vid deras ledningsmål. Jag ska sätta tillbaka bollen från ett enkelt inkast, men bollen går mellan två spelare och vi får en tung start. Sen tycker jag att både jag och laget lyfter oss i andra halvlek och visar att vi vill vinna och egentligen är ett bättre lag än Georgien.

Matchen spelades i tryckande värme och inför en stor georgisk publik. Närmare 9 000 åskådare var på plats för att bevittna matchen.
– Värmen i sig var inte så farlig, första halvlek var det lite varmt, men det har varit varmare de andra dagarna. Det var en fantastisk inramning med hemmafansen.

Trots att äventyret är över för denna gång är det mycket den kvicke yttern tar med sig från detta U19-EM nere i Georgien. Nu har han en match i ett EM på sin meritlista.
– Det är fantastiskt roligt. Det är en erfarenhet som man tar med sig vidare i karriären. Det är någonting som alltid kommer vara med en. Man samlar hela tiden på sig erfarenheter. Hemma i klubblaget när man spelar seniorfotboll är en typ av erfarenhet. När man kommer hit och får känna på internationell nivå är en annan erfarenhet.

Även om Sverige redan inför sista omgången är utslagna är det en match till som ska spelas. För laget gäller det nu att ladda om för på lördag väntar Portugal.
– Just nu är det bara surt. Vi får analysera vad vi kunde ha gjort bättre i denna match. Vi får försöka att gå vidare och ändå avsluta på topp mot Portugal.

Upplagt av: Johan Velagic