Augustsson inför P15:s första matcher

P15-landslaget möter Finland

Om en vecka, tisdag 22 augusti, spelar P15/02-landslaget sin första match tillsammans. Förbundskapten Christofer Augustsson har kallat 18 spelare till dubbelmötet mot Finland i Märsta och Enköping.

- Det känns jättekul och spännande så klart. Ska bli intressant att se, utifrån det lilla vi hunnit med tillsammans, hur vi kan överföra teori till match, säger Christofer Augustsson.

Christofer Augustsson höll i början av augusti ett första landslagsläger för spelare födda 2002. 44 spelare samlades under ett par dagar där förbundskaptenen fick möjlighet att träffa och se spelarna för första gången.

Christofer Augustsson- Vi hade fyra pass och en internmatch tillsammans. Passen riktade in sig på speluppbyggnad första dagen, förhindra speluppbyggnad under det andra passet, försvara mot avslut och målchanser under det tredje, och under det sista passet låg fokus på att skapa målchanser och göra mål, säger Christofer Augustsson.

Nu närmar sig de två första matcherna för landslaget. För en vecka sedan utnämndes den första 18-mannatruppen och nu är det en vecka kvar till lagets första match - mot Finland i Märsta 22 augusti.

- Det känns spännande. Det är speciellt med landskamper och höra nationalsången. Sen är man förväntansfull, så klart. Ska bli intressant att se hur våra 02:or står sig mot Finland - som redan haft två samlingar och spelat landskamper, säger Christofer Augustsson och fortsätter:

- Det är en ny miljö för spelarna igen. Förra gången var det lägret, nu är det en mindre trupp och jag är förväntansfull på att se hur de tacklar den nya miljön med landskamper.

Vad vill man se som förbundskapten i en sådan här första landskampssamling?

- Jag vill så klart se att vi har någon form av igenkänning från det vi tränat på, ändå om vi inte hunnit med så mycket. Vi vill känna igen delar vi gått igenom i spelet. Vi strävar efter att kontrollera matchen och ha ett större bollinnehav. Sen är det inte lätt så klart, och vi kommer utvecklas ytterligare för varje samling.

- Men det är också ett läge att få fortsätta inventera, en första trupp har tagits ut som vi nu får möjlighet att jämföra med Finlands 02:or.

Matcherna spelas 18.30 den 22 augusti i Märsta, Midgårdsvallen 2, och 18.30 den 24 augusti i Enköping, Enavallen A-plan. Dessutom sänds matcherna direkt här på svenskfotboll.se för de som inte kan närvara på plats.

- Det är kul att spelarna får chansen att spela i Sverige. Att vänner och familj kan få möjlighet att titta och förhoppningsvis även fler än det. Att möjligheten finns att få se framtida svenska landslagsspelare - förhoppningsvis hela vägen upp till seniornivå, avslutar förbundskapten Christofer Augustsson.

Matcherna livesänds på svenskfotboll.se

Senaste nytt: P16/02