Frankrike i ledningen

Vaalserberg i Limburg är med sina 322,7 meter Nederländernas högsta punkt men uppförsbacken i VM-kvalgrupp A, även känd som Marcusberg, är brantare. Oranje var uträknade helt innan Arjen Robbens straffmål i 84:e minuten återgav ledningen i Borisov mot Vitryssland men nu krävs sjumålsseger mot Sverige för att passera.
Frankrike klarade med nöd och näppe 1-0 i Sofia och leder gruppen.

Maksim Volodkos 1-1-kvittering i 55:e minuten på Borisov Arena var nära att punktera Nederländernas VM-förhoppningar. Nu räddade Robben ett litet halmstrå för holländarna med 2-1 i 84:e och på övertidens sista minut kom Depays 3-1.

Nederländerna är tre poäng bakom Sverige inför avslutningsmatchen och behöver vinna med minst sju mål för att passera blågult, ett höghöjdsuppdrag av rang för lågländarna.

Frankrike fick ett tidigt ledningsmål i Sofia som höll tiden ut men man var stundtals illa ute. Starkt ändå av Frankrike att vinna i Sofia som första nation i detta kval och därmed har man allt i egna händer inför avslutningen. Seger mot Vitryssland hemma räcker för att säkra gruppsegern.

Playoff till VM lottas 17 oktober, med Sverige eller Nederländerna som en kandidat.

Senaste nytt: Herrlandslaget