Kristiansson får dubbla kaptensroller

Ulf Kristiansson.

SvFF är inne i en omorganisationsfas av landslagsverksamheten och nu är ytterligare en pusselbit på plats. Ulf Kristiansson, som för närvarande är förbundskapten för F15/02-landslaget, kommer att ta över ansvaret för såväl damernas U23-landslag som pojklandslagens future team.
Han tillträder den nya tjänsten från 1 januari, men han kommer att ta över ansvaret för U23-landslaget först i sommar när nuvarande förbundskaptenen Calle Barrling slutar sitt uppdrag.

– Det är en spännande roll att få jobba i. Överhuvudtaget är det en intressant miljö att få vara på förbundet just. Det händer mycket och det är väldigt mycket kompetent folk man får jobba med. Nu får jag ju på sitt sätt dubbelt så mycket av den inputen så det känns jättespännande av den anledningen och så är det två spännande utvecklingsmiljöer att få vara, som jag ska försöka göra något riktigt, riktigt bra av, säger Ulf Kristiansson.

Ulf Kristiansson har sedan tidigare gedigen erfarenhet från både dam- och herrfotboll. Bland mycket annat har han varit både videoanalytiker och bevakare i damlandslaget, assisterande tränare i AIK:s allsvenska herrlag och också med i ledarteamet när Lars Lagerbäck ledde Nigerias A-landslag.

– Han blir ansvarig för två starka utvecklingslag och det känns både spännande och modernt med en tjänst som spänner över båda våra grenar i verksamheten. Väldigt roligt, säger Lilie Persson, ansvarig för spelarutbildning dam/flick.
– Ulf tillhör den moderna generationen, som inte ser till kön, det är bara att titta på hans bakgrund. Han är också modern i sitt tränarskap. Han sitter inte fast utan är hela tiden öppen för nytänkande, vilket passar bra för de här målgrupperna.

Senaste nytt: Landslag