Lina Hurtig trivs i landslaget

Lina Hurtig gjorde mål mot Kroatien och har fått en bra start under nya förbundskaptenen Peter Gerhardsson. Den offensiva spelaren har missat mästerskap med skador senaste åren men trivs nu med att åter spela i landslaget.

- Det känns jättekul att vara tillbaka med landslaget igen. Jag har haft en bra säsong i Linköping och fått träna på, spela mycket matcher, så det känns mycket bra, säger Lina Hurtig.

Linköpingsspelaren fick börja från start i kvalpremiären borta mot Kroatien. Lina Hurtig tackade för förtroendet och styrde in 1-0 på leråkern i Varazdin.

- Det var jättekul. Vi fick en bra start hela gruppen. Det var mycket nytt, ny grupp, nya ledare. Men allt kändes bra och det är något vi byggt vidare på under denna samlingen. Så det är positivt, säger Hurtig.

Annars har denna samling varit något speciell. Spelarna har likt i Kroatien även denna gång fått träna en dryg vecka för en match. Många pass har det blivit men allt känns bra inför matchen under morgondagen:

- Känslan är bra. Tror vi alla är sugna på att äntligen få spela match. Vi har balanserat träningarna väldigt väl och med tanke på att det inte blev någon match i fredags blev det lite ändringar. Men det är inget som stört.

Sedan i lördags har landslaget fokuserat noggrant på matchen mot Ungern. Spelarna fick ett extra pass som kunde riktas in mot tisdagsmatchen.

- Fokus kring matchen kommer ligga på passningsspelet, som vi tränat mycket på under träningarna. Att kunna dyrka upp ungerskorna, säger Hurtig som hoppas på att många supportrar kan leta sig till Borås.

-Jag hoppas det kommer mycket publik. Hoppas folk som skulle komma i fredags kommer även i morgon så det blir bra tryck.

Se hela inslaget med Lina Hurtig i spelaren ovan.

Senaste nytt: Damlandslaget