Sverige-Italien slutsålt – extremt biljettryck

Biljetterna till playoff-matchen mot Italien tog slut på bara ett par timmar.

Sverige-Luxemburg gav nytt publikrekord. Playoff-mötet mot Italien på Friends Arena sålde slut på två timmar.
– Jag har under nästan 40 år på förbundet aldrig upplevt ett större tryck i biljettförsäljningen, säger Lena Danielsen, biljettansvarig på Svenska Fotbollförbundet.

Intresset för avslutningen på herrlandslagets VM-kvaläventyr är enormt. Biljetterna till playoff-matchen mot Italien den 10 november tog slut på ett par timmar. Hade det varit möjligt hade betydligt fler än de totalt cirka 50 000 biljetterna kunnat säljas.

Tyvärr innebar rusningen efter biljetter att Friends Arenas biljettsystem inte orkade med riktigt. Systemet låg nere under gårdagen, och när biljettsystemet öppnades idag på morgonen upplevde flera supportrar problem – hantering gick långsamt, några halkade till och med ur biljettkön.
– Friends Arena har beklagat att deras system inte kunnat hantera anstormningen av biljettköpare tillfredsställande – och det gör naturligtvis vi också. Belastningen har varit extrem, men självfallet ska det fungera ändå.

– Vi vill tacka alla landslagssupportrar för det tålamod de visat. Nu ser vi fram emot en riktig fotbollsfest för alla – oavsett om man följer dramat på plats, eller hemifrån tv-soffan, avslutar Lena Danielsen.