Wahlqvist: "Det mesta ser bra ut"

Linus Wahlqvist.

Fredag kväll klockan 20.00 EM-kvalar U21-landslaget mot Belgien på bortaplan, en match som supportrar på hemmaplan kan se i TV3.
Den svenska truppen har varit samlad utanför Bryssel sedan i måndags och lagkapten Linus Wahlqvist tycker att läget är gott inför matchen nu när laget fått vara samlade för andra gången med nye förbundskaptenen Roland Nilsson.

– Vi har gått igenom som samma saker som sist, både offensivt och defensivt. Det mesta ser bra ut, det är stor skillnad, menar Wahlqvist.

Sverige besegrade Cypern med 4-1 i EM-kvalpremiären för en månad sedan. Det var den första matchen med nya laget, som nu i match två ställs inför en på pappret tuffare uppgift. Belgarna är högst rankade av de lag som Sverige har att ta sig an på vägen mot slutmålet att nå EM-slutspelet i Italien och San Marino 2019.

Linus Wahlqvist beskriver Belgien som ett lag som har sina styrkor i offensiven.
– De har många individuellt skickliga spelare som gärna utmanar en-mot-en och de är duktiga på att få med mycket folk högt upp i banan. Om vi kan stänga ytor och vara aggressiva när vi väl går i press så kommer det att finnas ytor för oss att ställa om, om vi kan göra det snabbt.

Den svenska fotbollssäsongen närmar sig slutet med viktiga matcher både internationellt och med avgörande i bland annat Allsvenskan här hemma. För Linus har det varit en säsong fylld med matcher.
Det började med A-landslagets januariturné och sedan försäsong, vårsäsong, U21-EM-slutspel, fortsättning i Allsvenskan plus Europa League-kval under sommaren och nu slutspurten under hösten.
Han känner sig ändå inte alltför sliten trots det digra matchandet.

– Det blir många matcher, men det känns väl hyfsat tycker jag. Man kan känna sig lite småsliten ibland, men då får man lägga in lite extra vila så känns det bra igen. Huvudet är väl det som känns fräschast nu, det var en period där det var lite tyngre i somras med EM-slutspel, Europa League och Allsvenskan på en gång.

Stämningen i truppen inför fredagens match mot Belgien är god. Alla spelare har deltagit fullt ut i träningarna och är tillgängliga för spel.

U21 EM-kval SWE-Malta 10 okt– Vi är ett bra gäng med många roliga karaktärer och många glada ansikten så det känns riktigt bra.

Belgien-Sverige har avspark fredag kväll klockan 20.00 och matchen sänds i TV3.

Efter mötet med Belgien reser den svenska truppen hem till Sverige för hemmamatch i EM-kvalet mot Malta på Olympia i Helsingborg tisdag 10 oktober klockan 18.45.
Lagets träning den 9 oktober klockan 11.00 till ca 12.15 på Harlyckan i Helsingborg är öppen för supportrar.

Senaste nytt: U21 herr