Världens största landslag ställer upp mot Italien

Stockholm, 6 november: Inför ödesmatcherna mot Italien ställer Sverige upp med världens största fotbollslandslag i den nya landslagströjan.

I samband med lanseringen av den nya landslagströjan presenterar Svenska Fotbollsförbundet och adidas världens största landslag under initiativet viärsverige.com. När du går med i laget visas ditt namn och nummer i realtid upp på en tröja i spelarnas omklädningsrum.

Hela landslaget kommer också att presenteras på Svenska Fotbollsförbundets hemsida inför matchstart oavsett hur stort laget är.

- Våra supportrar betyder väldigt mycket för oss och har också en stor del i våra framgångar. Nu har alla dessutom chansen att bli en del av det, att vara med och också skapa världens största landslag, säger förbundskapten Janne Andersson.

Du går med i laget på viärsverige.com. På hemsidan ser varje ny lagmedlem sitt namn och nummer projiceras upp på tröjan i realtid, på detta sätt vet både du och spelarna i omklädningsrummet att en ny lagkamrat har anslutit. De barn som följer spelarna ut på plan har också tröjor med egna namn och nummer i världens största laguppställning.

- Vi vill att så många som möjligt vill vara med på resan mot våra mål, mot nya framgångar. Vi kommer att följa utvecklingen, timme för timme, i realtid i vårt eget omklädningsrum på Friends Arena, fortsätter förbundskapten Janne Andersson.

Du kan gå med i laget fram till matchstart.

Om nya landslagströjan
Sveriges nya landslagströja bär inspiration från tidigt nittiotal, modern design med historiska referenser. Materialet är framtaget för att klara de tuffa krav som ställs för att kunna prestera på planen. Den gula tröjan dekoreras av blå detaljer på kragen, ärmarna och i form av adidas tre klassiska ränder längs sidorna. Formgivarna har strävat efter att skapa en tröja som passar lika bra på läktaren som på planen. En tröja som visar att även om du inte spelar, så är du en i laget. En tröja värdig världens största landslag.

Om adidas
adidas är globalt ledare inom fotboll och är den officiella sponsorn för de viktigaste fotbollsturneringarna i världen, så som FIFA World Cup™, FIFA Confederations Cup, UEFA Champions League, UEFA Europa League och UEFA European Championships.
adidas sponsrar också klubbar som Manchester United, Real Madrid, FC Bayern München, Juventus och AC Milan samt några av världens bästa spelare – Leo Messi, Paul Pogba, Gareth Bale, Karim Benzema, Roberto Firmino, Thomas Müller, Luis Suárez, James Rodríguez, Diego Costa, Mesut Özil, Renato Sanches och Julian Draxler.

Inköpställe
adidas egna butiker (Sveavägen 21 och Mall of Scandinavia)
www.adidas.se/fotboll
adidas återförsäljare
Intersport

För mer information kontakta:
Edelman Deportivo
Jonas Eklund