Elite Round i Kroatien för P16/01

Det svenska P16/01-landslaget spelar Elite Round om en EM-plats i början av mars. Roger Franzéns landslag åker till Kroatien för att möta värdlandet samt Belgien och Cypern för att kvalificera sig till EM i England i maj.

P16/01-landslaget tog sig vidare till Elite Round genom att sluta tvåa i gruppen med Cypern, San Marino och Polen. Förbundskaptenen Roger Franzéns landslag besegrade San Marino med 9-0 och spelade 1-1 mot både Cypern och Polen.

Under onsdagen lottades Elite Round, som är den sista kvalomgången innan EM-slutspelet i England. Sverige inleder att möta värdlandet Kroatien 9 mars. Tre dagar senare, 12 mars, spelar man mot Belgien innan avslutningsmatchen mot Cypern äger rum den 15 mars.

Förutsättningar i lottningen

Sverige är i pott tre när vårens Elite Round lottas. Gruppvinnare och de sju bästa tvåorna (av åtta) gär vidare till EM i England 4-20 maj. Kvalet ska spelas i mars.

Senaste nytt: P17/01