P15/02-landslaget EM-kvalar på hemmaplan

Det nuvarande P15/02-landslaget kommer att spela EM-kval 1 nästa höst på hemmaplan. Det står klart efter lottningen till kvalet i Nyon under onsdagen. P15/02-landslaget kommer att ställas mot Montenegro, Liechtenstein och Nederländerna i EM-kval 1.

I slutet av september hösten 2018 kommer vårt landslag med pojkar födda 2002 att inleda kvalspel till en EM-turnering för första gången - och det kommer att ske på hemmaplan.
- Det är väldigt roligt att vi återigen ska få visa upp våra svenska talanger på hemmaplan, säger utbildningschefen Claes Eriksson och fortsätter:

- Senast i höstas fick vi se EM-kval 1 på hemmaplan i Jönköping och Huskvarna där vårt landslag kvalificerade sig till elite round. Det är alltid härligt när våra ungdomslandslag får spela tävlingsmatcher på hemmaplan.

P15/02-landslaget kommer att inleda EM-kval 1 mot Montenegro den 27 september. Därefter väntar matcher mot Liechtenstein den 30 september och den avslutande kampen mot Nederländerna den 3 oktober.

Spelorter för matcherna beslutas senare.

Förutsättningarna för lottningen

Sverige återfinns i den andra (av fyra) seedningsgruppen när det inledande kvalet till EM 2019 i Irland ska lottas. EM-kval 1 ska spelas under hösten 2018 i 13 4-lagsgrupper. De två främsta i varje grupp och de fyra "bästa" treorna går vidare till Elite Round-kvalet våren 2019. EM-slutspelet i Irland avgörs i maj 2019 och kvalificerar även till VM 2019.

Senaste nytt: P16/02