Sverige mot stjärnfyllt Chile

Alexis Sanchez & Erik Edman
Senast Sverige mötte Chile, 2006. Alexis spelade redan då.

Den 24 mars väntar världstian Chile på Friends Arena för herrlandslaget. Chile missade något oväntat VM men med spelare som bland annat Arturo Vidal och Alexis Sanchez blir den första hemmamatchen i VM-förberedelserna en bra värdemätare för Janne Anderssons landslag. På måndag släpps biljetterna till den viktiga matchen i VM-uppladdningen.

- Chile är ett stjärnfyllt lag på många positioner och det blir en bra match för oss att ta nya kliv i förberedelserna inför VM-slutspelet som väntar i sommar, säger förbundskapten Janne Andersson.

Arturo Vidal, Bayern München, Alexis Sanchez, Arsenal, Claudio Bravo, Manchester City. Det är bara tre av världsspelarna i Chile med erfarenhet från europeiska toppklubbar som fanns med i Chiles senast uttagna trupp.

Något oväntat missade Chile VM-slutspelet efter att ha slutat sexa i den tio lag stora gruppen. Enda fram i slutomgången såg möjligheterna till VM stora ut men Chile förlorade sista matchen mot Brasilien med 3-0 och hamnade därmed efter Peru som knep playoff-platsen.

Men Chile är fortsatt världstia och vann så sent som 2015 Copa America.

- Chile är en väldigt bra nation att möta i vår VM-uppladdning. De är ett bra landslag som dessutom är utomeuropeiska, vilket är ett bra test och värdemätare för oss, kommenterade landslagschefen Lars Richt när det stod klart att Chile kommer till Friends Arena 24 mars.

Biljettsläpp

Biljetter till matchen släpps redan på måndag, 18 december, klockan 12. En härlig inramning förväntas med stort stöd för båda lagen. Passa på att köp din biljetter direkt för garanterad plats när Chile kommer på besök i de viktiga VM-förberedelserna för Sverige. En perfekt julklapp att överraska familj och vänner med.

På släppdagen, måndag, kommer biljetterna endast säljas via webben. Det gör att biljettkassorna på Friends Arena inte kommer vara öppna efter 11.00 på måndag. Från och med tisdag kommer biljetter gå att införskaffa även i biljettkassorna på Friends Arena.

Senaste nytt: Herrlandslaget