Fyra debutanter från start mot Estland

Sverige mönstrar en startelva med fyra debutanter i årets första landskamp - den mot Estland kl 18.15 söndag svensk tid.
- Vi har resonerat som så att det är en elva nu på söndag och en helt ny till torsdagens match mot Danmark - om inget oförutsett händer, säger förbundskapten Janne Andersson när han presenterar spelarvalet för den första matchen.
Matcherna i Abu Dhabi sänds på TV12/CMore.

Peter Abrahamsson får förtroendet från start mot Estland. Häckenmålvakten, som har en A-kamp sedan tidigare, kallades tidigt in som ersättare för skadade Andreas Linde.

Nio potentiella debutanter finns med i den trupp som Janne Andersson haft samlad i Abu Dhabi sedan i tisdags. Matcher mot Estland (söndag 18.15) och Danmark (torsdag 17.45) väntar och alla i den svenska truppen förmodas få matchminuter.

Köp biljett till Sverige-Chile 24 mars.Mot Estland på söndagkvällen debuterar Häckens Joel Andersson i backlinjen, Jönköpings Robert Gojani på mitten och Gustaf Nilsson (Silkeborg) och Jordan Larsson (ny i Norrköping) bildar anfallsduo.

- Vi hoppas få se lite struktur och att man snappat de grundidéer vi har tränat här, säger Andersson som är imponerad av den jämna truppen. Utmaningarna Estland och Danmark bedömer Janne som bra och jämnbördiga motstånd för blågult.

Sveriges startelva: Peter Abrahamsson - Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Joakim Nilsson, Joel Andersson - Linus Wahlqvist, Robert Gojani, Kristoffer Olsson, Jiloan Hamad - Gustaf Nilsson, Jordan Larsson

Senaste nytt: Herrlandslaget