Sverige VM-laddar i Stockholm och Båstad

Herrlandslaget återvänder till Båstad och Örebäcksvallen för VM-läger i slutet på maj.

Fler och fler bitar i det svenska VM-pusslet faller på plats. Det är nu klart att herrlandslaget kommer att vara samlat i Stockholm den 23-25 maj och sedan i Båstad 28 maj-1 juni då man återvänder till Stockholm inför mötet med Danmark på Friends Arena den 2 juni.

Under dagarna i Båstad kommer den svenska truppen att vara inkvarterad på Hotell Skansen och träna på Örebäcksvallen. Herrlandslaget låg på läger i Båstad även inför EM i Frankrike 2016 och landslagschefen Lars Richt är tillfreds med samma lösning inför årets mästerskap.

– Fördelarna är att vi känner till Båstad väldigt väl och vi trivdes fantastiskt bra där förra gången. Det är utmärkt kvalité på såväl planer som hotell så vi är mer än nöjda med att åka tillbaka till Båstad.

Men truppen samlas alltså i Stockholm?
– Ja, det är mycket som ska hinnas med inför ett mästerskap och när vi tittat på planeringen har vi kommit fram till att det är bästa lösningen. Dels ska vi träna naturligtvis, det är det viktigaste, men vi ska också försöka klara av en del praktiska saker som måste göras som till exempel fotograferingar och aktiviteter med våra partners.

Sverige möter Danmark på Friends Arena den 2 juni och fortsätter sedan VM-lägret med Stockholm som bas. Ytterligare en hemmalandskamp kommer att spelas innan den svenska truppen den 12 juni reser till Ryssland.
Sverige inleder VM-slutspelet med matchmot Sydkorea i Nizjnij Novgorod den 18 juni.

Senaste nytt: Herrlandslaget