Jonas Thern pausar scoutuppdraget

Jonas Thern pausar uppdraget som scout för Herrlandslaget.

Jonas Thern väljer att pausa sitt uppdrag som scout för herrlandslaget.

- I takt med utökade arbetsuppgifter på hemmafronten och att landslaget kvalificerade sig till VM blir arbetsbördan helt enkelt för stor. Jag hinner just nu inte med, säger Jonas Thern.

I höstas återvände landslagsscouten Jonas Thern till IFK Värnamo för nya uppdrag i klubben. Samtidigt kvalificerade sig landslaget - bland annat genom att slå ut Italien efter två playoff-matcher - till VM i Ryssland.

Men när Jonas Thern planerar och överblickar den kommande arbetsvåren - med IFK Värnamo, fotbollsakademin Calcio med mera - räcker tiden helt enkelt inte till.

I samråd med förbundskapten Janne Andersson väljer därför den tidigare storspelaren nu att pausa sitt uppdrag för landslaget. Diskussionerna om en fortsättning kommer att återupptas efter VM i sommar.

- I och med VM-platsen kommer jobbet för landslaget att kräva väldigt mycket mera tid. Jag får det helt enkelt inte att gå ihop med mina uppdrag för bland andra IFK Värnamo och Fotbollsakademin som jag ju driver - hur mycket jag än vill, säger han och fortsätter:

- Det är naturligtvis jättetråkigt. Jag menar, det är klart att jag vill vara med om ett VM igen, men jag måste samtidigt vara ärlig mot både mig själv och Janne när jag räknar på arbetsbördan.

Istället rekryterar nu Janne Andersson in Roger Sandberg, som idag arbetar som tränarutbildare på Svenska Fotbollförbundet, men jobbade som bevakare för U21-landslaget i samband med EM i Polen i somras. Tidigare har Roger Sandberg bland annat varit tränare för Gefle, Hammarby och assisterande i Brommapojkarna.

Dessutom förstärks landslagsledningen under VM i Ryssland med U21-landslagets matchanalytiker Christoffer Bernspång.

- Det känns som om några viktiga bitar börjar falla på plats, men det återstår mycket förberedelsearbete innan vi kan sätta oss på planet till Ryssland, säger Janne Andersson.

Janne Andersson och Roger Sandberg
Janne Andersson och Roger Sandberg under U21-EM i somras.

Senaste nytt: Herrlandslaget