VM-planeringen börjar falla på plats

Emil Forsberg mot Danmark

Nu börjar flera bitar i den pågående VM-planeringen att falla på plats. Bland annat är det nu helt klart att förbundskapten Janne Andersson kommer att presentera truppen den 15 maj. Och att Sverige dessutom kommer att möta Danmark vid landslagets näst sista match innan avresan till Ryssland.

- Det känns bra att några viktiga pusselbitar börjar landa. Bland annat är det kul att möta ett grannland på ett förhoppningsvis proppfullt Friends Arena, säger Janne Andersson och fortsätter:

- Det blir väldigt spännande att spela mot ett VM-klart Danmark, ett sportsligt perfekt och spännande genrep.

Matchen kommer att äga rum den 2 juni och det kommer dessutom att spelas ytterligare en match den 9 juni, men den är ännu inte beslutad eller överenskommen.

Det är nu också klart att förbundskaptenen kommer att presentera den slutliga VM-truppen vid ett större evenemang den 15 maj. Plats och tidpunkt är däremot ännu inte avgjort.

Och här är några andra viktiga datum som också är viktiga att lägga på minnet:

  • Pre Camp, förberedande landslagsläger, kommer att äga rum mellan den 27 maj och den 3 juni i Stockholm och därefter är spelarna lediga i två dagar.
  • Den 5-10 juni äger den andra delen av förlägret till VM rum på annan plats i Sverige.
  • Tisdagen den 12 juni avreser landslagstruppen till Ryssland och till Gelendzjik, orten vid Svarta Havet vid vilken landslaget har sitt basläger.
  • Och redan den 16 juni flyger landslaget till Nizjnij Novgorod för premiärmatchen mot Sydkorea som är den 18 juni.
  • Den 22 juni åker sedan landslaget vidare till Sotji och matchen mot Tyskland den 23 juni.

Inom kort hoppas även landslagsledningen att återkomma med flera uppgifter om VM-planeringen och vilka ytterligare motståndarnationer som landslaget kommer att ställas emot vid uppladdningen.

- Vi är bara i början av januari och ligger ganska långt framme i planeringen, säger Janne Andersson.

Senaste nytt: Herrlandslaget