Herrlandskamper mot Österrike och Slovakien

Sverige möter Slovakien på Friends Arena den 16 oktober.

Herrlandslagets höstprogram är nu komplett. Till de redan aviserade matcherna i UEFA Nations League läggs nu bortalandskamp mot Österrike 6 september och hemmalandskamp mot Slovakien på Friends Arena den 16 oktober.
Båda matcherna kommer att ha avsparkstid klockan 20.45.

Sverige och Österrike har mötts 36 gånger genom åren med en lång rad tuffa möten, inte minst de fyra senaste mötena i VM- och EM-kval 2013-15. Till skillnad från Sverige är Österrike inte kvalificerat till VM-slutsepelet i Ryssland. Kvalet blev en missräkning för österrikarna som bara blev fyra i grupp D bakom Serbien, Irland och Wales.

Slovakien blev självständig nation 1993 och herrlandslaget har mött slovakerna fem gånger sedan dess. Sverige har vunnit tre av matcherna och två har slutat oavgjort.
I kvalet till VM i Ryssland blev Slovakien tvåa i grupp F bakom England, men var den av de nio grupptvåorna som missade playoff.

– VI har fått till två bra matcher mot starkt motstånd, båda lagen spelar i samma division som oss i Nations League. De flesta vet att det har varit tuffa matcher mot Österrike de senaste åren och bortsett från 6-0-matchen under januariturnén ifjol har det varit jämna matcher också mot Slovakien genom åren, säger landslagschefen Lasse Richt.

Övriga matcher under hösten är de redan aviserade dubbelmötena med Turkiet och Ryssland i UEFA Nations League.

Fem senaste mötena med Österrike

Alla möten med Slovakien

Senaste nytt: Herrlandslaget