adidas presenterar Sveriges nya bortatröja

"Miraklet i Milano" tog herrlandslaget till det första VM-slutspel på tolv år. Inför sommarens äventyr presenterar adidas nu den nya officiella bortatröjan.

Visa bildspel

Bortatröjan går i den traditionsenliga blå färgen. Den något mörkare tonen och de progressiva detaljerna i textilen bidrar till att dräkten blir en av de stilrenaste i turneringen. En design i olika toner av marinblått, kombinerat med gula detaljer runt kragen och adidas klassiska three stripes i gult längs axlarna.

– Jag har spelat tre EM-slutspel men har aldrig lyckats ta mig till ett VM. Lite första och sista chansen för mig personligen. Jag är väldigt stolt över gubbarna. Lagandan är på topp och vi planerar att ta det match för match tillsammans med alla där hemma. Nytt mästerskap, nya utmaningar, ny tröja. Vi är väldigt peppade, säger lagkapten Andreas Granqvist.

Den officiella bortatröjan säljs i utvalda Intersportbutiker och på adidas webbshop från och med kl. 10:00, den 20 mars. Herrlandslaget kommer att spela i den nya bortatröjan i matchen mot Rumänien den 27:e mars.

Senaste nytt: Herrlandslaget