Central roll för Sebastian Larsson


Sebastian Larsson är med sina 96 A-landskamper den mest rutinerade spelaren i den trupp som ska möta Chile på lördag och Rumänien på tisdag. Med bland andra Jakob Johansson och Albin Ekdal på skadelistan ligger det nära till hands att tro att Larsson, som känner sig i bra form, får en central roll även på planen mot Chile.

– Det känns bra tycker jag, mycket speltid och många matcher i England, vilket är skönt. Jag känner mig pigg och kry och inga skadebekymmer så det ska bli roligt, säger Sebastian Larsson

Herrlandslaget samlades i Stockholm i måndags och har efter ett inledande rehabpass genomfört tre ordentliga träningar tisdag till torsdag. Bara fredagsträningen återstår innan det är dags för avspark mot Chile.
Mycket glädjande är att Friends Arena är utsåld, trots att det inte är tävlingsmatch.

– Chile hemma inför ett utsålt Friends, då är det svårt att inte bli inspirerad. Det är en träningsmatch, men det är fantastiskt vilket drag man känner att det är kring landslaget och det gläder oss enormt mycket att allmänheten är intresserad och stöttar oss, säger Sebastian Larsson.

Niklas Hult och Johan Larsson har anslutit

Efter onsdagsträningen stod det klart att Ludwig Augustinsson och Emil Krafth missar veckans matcher på grund av skadebekymmer. Niklas Hult och Johan Larsson har anslutit med kort varsel.

– Vi skulle spela träningsmatch och var på väg till uppvärmningen när Janne ringde så det blev snabba ryck. Jag fick köra ganska snabbt till flygplatsen, men jag hann med, säger Niklas Hult.

Johan Larsson.Även för Johan Larsson var det i princip samma situation, om än med betydligt kortare resväg.
– Jag skulle precis ut på andra träningen så det var också bara att packa väskan snabbt och sätta sig på flyget direkt.

För Niklas Hult är situationen lite speciell för dagen, då ligaspelet i Grekland ligger nere.
– Det har varit så här i en och en halv eller två veckor så jag har ändå spelat ganska nyligen. Sedan vet vi inte riktigt vad som händer framöver, vi väntar på besked.

I Danmark är det mesta positivt för Johan Larssons Bröndby som gått bra en längre en tid.
– Vi tuggar på bra och nu börjar slutspelet, vilket ska bli intressant, där vi möter topp sex hemma och borta. Det har gått bra en längre period, vilket gör att man kan komma hit med en bra känsla.

Matchen Sverige-Chile är utsåld, men de som saknar biljett kan se matchen i TV4. Avspark klockan 18.00. Även tisdagens match Rumänien-Sverige sänds i TV4.