Matchvinnaren dagen efter

Julian LarssonIgår tog P17-landslaget en blytung 1-0-seger mot Belgien. Inhopparen Julian Larsson blev stor matchvinnare med matchens enda mål. Nu finns bara en sak i huvudet på anfallaren.
– Jag gör vad som helst för att nå EM, säger Julian Larsson.

Julian Larsson har inlett 2018 förtroendeingivande. Förra månaden följde han med AIK:s A-lag till träningsläger i Dubai. 16-åringen spelade under lägret två matcher mot FC Midtjylland och Shaktar Donetsk. Totalt har det blivit fem framträdanden i A-laget för ynglingen.

– Det var otroligt mäktigt och lärorikt att få åka på en sådan resa. Jag fick ett stärkt självförtroende och kunde samtidigt se vad som behövs för att lira på seniornivå i AIK, säger Julian Larsson som har följande att säga om sina chanser att få speltid i Allsvenskan redan i år:

Julian i AIK:s tröja i träningsmatch mot Frej i januari.– Det kommer nog att bli rätt tufft. Det känns nästan som AIK har den starkaste truppen någonsin. Blir det någon sjukdom eller skada kanske det öppnar för mig. Att bara stå med i truppen till en allsvensk match hade betytt otroligt mycket för mig. Jag har varit i klubben sedan jag var fyra år. Jag har växt upp i klubben och de har gett mig så mycket. AIK betyder allt för mig, säger Julian Larsson.

Kort efter det lyckade träningslägret blev han uttagen till P17-landslagets trupp för det helt avgörande EM-kvalet Elite Round. I går stod Belgien för motståndet för blågult. Efter en tillknäppt första halvlek var det Sverige som kopplade greppet i den andra. Flera heta chanser radades upp, men bollen ville inte in. Efter en timme byttes Julian Larsson in i matchen.

– Jag ville komma in och skicka energi till hela laget. Behålla tron på att vi kunde slå ett så bra lag som Belgien. Jag tänkte att jag bara skulle lägga ner 110 procent och visa att jag vill ha en startplats i nästa match. De på bänken sa att jag bara skulle in och köra, säger Larsson.

Sagt och gjort. Endast sju minuter senare slog han till. Efter ett fint förarbete av Alex Timossi Andersson på högerkanten hamnade bollen hos Larsson.

– Jag får en halvtaskig mottaging, men reder upp det med ett skott i bortre gaveln. Direkt när jag skjuter får jag känslan av att den kommer gå in. Sen när den går in i mål visste jag inte vart jag skulle ta vägen. Jag blev så extremt glad, allt blev så hysteriskt. Att det sen blir ett avgörande mål känns extra kul. Men jag skulle känna exakt samma glädje om det var någon annan i laget som gjorde målet.

Segern ger Sverige ett utmärkt utgångsläge inför den avslutande matchen mot Cypern. Sverige toppar gruppen på fyra poäng före Cypern och Kroatien som har två poäng vardera. Belgien ligger fyra på en poäng. För att vara garanterad en plats till EM krävs gruppseger.

– Vi ligger rätt bra till. Kroatien och Belgien är kanske mer namnkunniga, men Cypern är ett väldigt bra och spelskickligt lag. De har några riktiga spetsspelare som sticker ut. Det gäller att vi inte slappnar av och underskattar dem. Det kommer att bli en tuff match.

Hur långt är du beredd att gå för att nå ett EM-slutspel?

Jag gör vad som helst för att nå EM!

Senaste nytt: P17/01