Kristiansson inför turneringen

Ulf Kristiansson.

I dag tisdag 15.00 inleder Future Team-landslaget en fyrnationsturnering i Danmark för pojkar födda 2002. I första matchen väntar Belgien därefter Danmark och Tjeckien.

- Det är ingen tävling utan en del av utbildningen i Future Team-verksamheten, så ser nog alla lagen på det. Förhoppningsvis får vi tre bra och utvecklande fotbollsmatcher, säger förbundskapten Ulf Kristiansson.

P02:orna i Future Team-landslaget befinner sig just nu i Danmark för en fyrnationsturnering. Tidigare har förbundskapten Ulf Kristiansson haft ett läger på Bosön med spelarna. Nu väntar de tre allra första landskamperna för killarna.

– Huvudförhoppningen med denna turnering är att spelarna får en bra och utvecklande vecka. Vi har haft en samling på Bosön tidigare och då satte vi offensiven, nu har vi jobbat med vårt försvarsspel. Förhoppningsvis får vi ut det nu i dessa tre spännande matcher vi har framför oss, säger Ulf Kristiansson.

År 2014 inledde Sverige sin Future Team-verksamhet. En satsning på spelare i åldrarna 15-17 som hunnit långt i sin fotbollsutveckling, men har en senare fysisk utveckling än genomsnittet.

– Det är till för att kunna erbjuda en landslagsmässig verksamhet för duktiga spelare som ännu inte riktigt utvecklats fullt ut rent fysiskt. Sen har vi även ett nära samarbete med P02-förbundskaptenen Christoffer Augustsson som har koll på spelarna, säger Ulf Kristiansson.

Finns det spelare i truppen som är aktuella och som kan konkurrera om en plats i Christoffer Augustssons P02-landslag inom kort?

– Det gör det absolut. Det finns spelare här som konkurrerar och är nära Christoffers trupp. Vi för en kontinuerlig dialog om spelarna. Det finns definitivt spelare som konkurrerar och som finns med i diskussionerna, säger Kristiansson.

Till turneringen i Danmark har Kristiansson tagit ut en 20-mannatrupp som han beskriver på följande vis:

– Det är en jätterolig och ambitiös grupp att jobba med. De är väldigt lyhörda, jobbar hårt och är duktiga spelare. Det är en spännande trupp med mycket offensivt skickliga spelare som är duktiga på att kontrollera bollinnehavet och med ett bra passningsspel. Nu ska vi försöka utveckla försvarsspelet till en bra internationell klass.

Turneringen inleds i dag tisdag med match mot Belgien. Redan i morgon onsdag är det dags igen då hemmanationen Danmark står för motståndet. Turneringen avslutas sedan med match mot Tjeckien på fredag.

– Det är ingen tävling utan en del av utbildningen i Future Team-verksamheten, så ser nog alla lagen på det. Förhoppningsvis får vi tre bra och utvecklande fotbollsmatcher. I de här matcherna är det samma typ av motstånd. Skickliga spelare som kan spela bra fotboll och som har liknande uttagningskriterier som vi.

Avspark i dagens match mot Belgien sker 15.00 på Billund Stadion i Danmark.

Senaste nytt: P16/02

Upplagt av: Johan Velagic