Succéstart för Superettan

2010 har allmänt tippats bli en av de jämnaste och mest spännande upplagorna av Superettan sedan starten 2000. Och premiäromgången motsvarade förväntningarna med täta matcher och mycket publik.

- Det är väldigt positivt, det är som vi trodde och hoppades inför säsongen, säger Janne Wahlqvist på SEF (Föreningen Svensk Elitfotboll).

Tillresta hammarbysupportrar bidrog till det nya publikrekordet i Ängelholm.I premiäromgången drog fem av matcherna över 3.000 åskådare med 5.066 på Nya Parken i Norrköping som högsta notering. I Ängelholm noterades också nytt publikrekord (3.013) när Hammarby gästade. Omgångens snitt slutade på 3.190.

- Det är drygt tusen mer än premiäromgångarna 2008 och 2009 och siffrorna överträffar till och med en del allsvenska matcher, säger Wahlqvist som noterar att flera publikstarka lag spelade borta i omgång 1.
- Det ska bli oerhört intressant att följa nästa omgång som bland annat innehåller matchen Hammarby-Sundsvall. Det lär bli en publikfest trots att Hammarby förlorade premiären.

De klassiska nykomlingslagen Degerfors, Öster och Brage har också sina hemmapremiärer i helgen och även Assyriska-Norrköping lär locka mycket folk till Södertälje Fotbollsarena.

- Årets serie kommer nog bli väldigt jämn och spännande tror jag. Även om nykomlingarna förlorade så var de med i matcherna och kunde med lite tur fått ett bättre resultat med sig. Det var väl Öster som föll lite tyngre men även de hade ju en missad straff vid ställningen 0-0, säger Wahlqvist.

Senaste nytt: Superettan