Inga påföljder efter felaktig utvisning

I matchen mellan Brommapojkarna och Degerfors blev Alexander Andersson felaktigt utvisad. Det konstaterar disciplinnämnden efter att ha granskat situationen som föranledde domslutet.

Det var i matchen mellan Brommapojkarna och Degerfors den 3 juni som Alexander Andersson tilldelades ett rött kort efter en situation. Degerfors anmälde domslutet till disciplinnämnden. I beslutet från disciplinnämnden konstaterar nämnden - och även den assisterande domaren som påkallade domslutet - att det röda kortet var felaktigt.

Det var fel spelare som blev utvisad. Därför har nu disciplinnämnden beslutat att inga fortsatta disciplinnära åtgärder ska tas. Den spelare som utvisningen var menad för kommer inte heller att bestraffas eftersom man inte kan ta sådana beslut i efterhand.