Dalkurd klara för Allsvenskan

En poäng hemma mot GAIS hade räckt för Dalkurd. Nu tog borlängelaget det säkra före det osäkra och vann med 1-0 och är därmed klara för Allsvenskan redan efter sin andra säsong i Superettan!

En rekordpublik på 2.740 personer hade mött upp på Domnarvsvallen och de (flesta) fick vad man hoppats på - fira det allsvenska avancemanget. En poäng hade sagt räckt gott för Dalkurd men Rawez Lawan kunde från nära håll se till att Dalkurd bärgade alla tre poängen.

Avståndet till utmanande Trelleborg är därmed betryggande sex poäng inför slutomgången. Serieledande BP ligger en poäng före Dalkurd men har sin match i näst sista kvar att spela (mot Öster på måndag). Utfallet i den matchen avgör om Dalkurd även har chans på seriesegern inför sista omgången. Men oavsett detta är alltså BP och Dalkurd klara för Allsvenskan 2018 redan före den sista omgången spelas.

För GAIS väntar en riktig gastkramning i avslutningsomgången. Mötet med Varberg kan avgöra vilket lag som klarar sig från att kvala neråt.