Ny gräsmatta på plats på Råsunda

I tisdags revs den gamla (gräs)mattan upp från Råsundas innerplan och redan under onsdagen så rullades den nya mattan ut. Gräset kom i kylbilar hela vägen från Holland där det vuxit till sig under 3 års tid.

Råsundas nya gröna gräsmatta Foto: Helene Karlsson

- Idag ligger den nya gräsmattan från Holland på plats och den är riktigt, riktigt fin. Den kommer från samma gräsplantage som mattan på tex Amsterdam ArenA och FC Groningens hemmaarena Euroborg. I Groningen växte den fast redan efter 14 dagar och man spelade på den redan efter sju dagar. Det är alltså jättebra förutsättningar för att vi ska få det kanon även på Råsunda, säger Råsundachefen Stefan Cårebo.

Den gamla mattan lades in 2004 och har alltså några år på nacken så det var god tid för en omläggning. Man har dock inte kunnat genomföra en omläggning tidigare under året pga kylan, men nu var tiden mogen. Första matchen på det nya gräset spelas den 14 april då AIK tar emot Halmstads BK.

Under omläggningenGräset rullas ut

Mattan skärs till för hand