UEFA Grassroots Day

Onsdagen den 19 maj är det Grassroots Day. Svensk fotboll är medlem i UEFA Grassroots Programme, ett program som vänder sig till all annan fotboll än den yppersta eliten.

Svenska Fotbollförbundet vill, likt många andra länder i Europa, vara med och uppmärksamma denna dag. Därför har man gett fotbollsklasser runt om i landet möjligheten att slå ett slag för fotbollen. Klasserna har chansen att delta i en tävling som går ut på att hitta på en egen aktivitet som klassen genomför på Grassrootsdagen. Tio klasser kommer att premieras med bollar från UEFA.

uefagrassrootsday.com kan man läsa mer om dagen och om UEFA Grassroots Programme. Där finns även utbildningsmaterial och videos som kan användas på exempelvis lektioner. Det finns också möjlighet att delta i en tävling där man kan vinna coachingjackor, tv-spel, med mera.