Adecco ny stor partner till svensk fotboll

Svenska Fotbollförbundet och Adecco, världens största rekryterings- och bemanningsföretag, har skrivit ett fyrårigt samarbetsavtal med marknadsrättigheter och andra samarbeten för svensk fotboll samt som officiell partner till Superettan.

Det här är ett unikt och nytt samarbete, inom en ny bransch, där det finns många spännande samarbetsmöjligheter för SvFF och Superettans föreningar.
– Adecco ser många likheter mellan yrkesliv och idrottens värld. Många av de egenskaper som krävs för att lyckas inom idrotten är ofta samma som behövs i näringslivet. Därför engagerar vi oss i en rad idrottsliga satsningar såväl på lokal som global nivå. Vi har länge varit på jakt efter en partner som i hög grad kan ge oss möjligheter till exponering och lokala aktiviteter för såväl våra kunder och medarbetare, och det anser vi att svensk fotboll och Superettan ger. Vi har framgångsrika erfarenheter från motsvarande partnerskap i Norge sedan 2006, säger Per-Arne Gulbrandsen, VD för Adecco.

Superettan är glödhet, och kanske mer än någonsin i år.
– Vi är oerhört nöjda och glada över att vi träffat detta avtal. Det är inte bara våra landslag och Allsvenskan som lockar partners, utan även serier därunder. Positivt att samarbeta med ett världsomfattande företag, vilket också bevisar svensk fotbolls storhet, bredd och kraft. Adecco är också erkänt duktiga på bland annat bemanning och rekrytering, vilket är viktigt för våra olika verksamheter. Vi ser fram emot ett nära och framgångsrikt samarbete, säger SvFF:s marknadschef Jan Larsson.

Fakta om Adecco

Koncernen Adecco S.A. är världens största rekryterings- och bemanningsföretag med ca 6.600 kontor i ca 60 länder spridda över hela världen, Inom koncernen Adecco arbetar 34.000 heltidsanställda personer. Bolaget är en av världens största arbetsgivare med över 3 miljoner människor som jobbar för företaget under ett år.
Adecco är registrerat i Schweiz och noterat på Swiss Exchange i Zürich och på Euronet Premier Marché i Paris. År 2008 uppnådde koncernen en omsättning på 20 miljarder Euro. För mer information se adecco.com.
I Sverige är Adecco ett auktoriserat bemannings- och omställningsföretag med ca 50 kontor spridda över hela landet. Omsättningen år 2008 uppgick till ca 2,4 miljarder SEK.
Förutom uthyrnings- och rekryteringstjänster erbjuder Adecco lösningar inom bland annat outsourcing, omställning, ledarskapsutveckling, kompetensutveckling, jobbcoachning, karriärrådgivning och utbildning.